programma

24, 25, 26.04

Discordia/

Discordia/

20u30

[als hier plaats voor is:

voor degene die dit leest / voor de trouwe toeschouwer / voor haar/hem die nog niet weet op welke avond zij/hij ons komt bezoeken / voor het publiek / voor degene die ons kent / voor de anonymus / voor degene die nog niet geweest is / voor degene die nog niet weet of hij komt / voor het publiek dat ons niet kent / aan degene die wij niet kennen:]

 

Discordia speelt Ad Memoriam 2 – de lange reis

theater | Belgische première

In 1999 speelde het legendarische Discordia voor het laatst in Monty. Dat jaar brachten ze de onvergetelijke voorstellingen De kersentuin, Club Discordia en Kras. Het jaar erop werd de subsidie voor Maatschappij Discordia geschrapt. ’t Barre Land, de Onderneming en de Roovers berichtten toen gezamenlijk:

De voorstellingen en de artistieke mentaliteit van Discordia zijn van vitaal belang voor het theaterklimaat. Dit gezelschap is – voor vriend en vijand – nog altijd referentiepunt en inspiratiebron. Zij zijn de bezielers, de levende vertegenwoordigers.

 

Nu keert Discordia eindelijk terug!

En wel met de Belgische première van Ad Memoriam 2 – de lange reis. De Ad Memoriam reeks is een serie van zeven montage-voorstellingen. Op Discordia’s geheel eigengereide wijze, stellen de spelers de stukken samen met citaten uit de dramatische wereldliteratuur. En structureren ze volgens de regels van de opbouw van het klassieke drama. Het resultaat is een onnavolgbare Discordia-belevenis.

De toneelspelers zijn gekomen, haal je was binnen.

Maatschappij Discordia is op dit moment Jorn Heijdenrijk, Miranda Prein, Annet Kouwenhoven, Jan Joris Lamers, Matthias de Koning.

 

  • 24.04.08

    -  20u30
  • 25.04.08

    -  20u30
  • 26.04.08

    -  20u30