programma

18, 19.01

Dood Paard | Freetown

Dood Paard | Freetown

20u30

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een West-Afrikaans vakantiecomplex. Ze vinden er niet alleen paradijselijke stranden, een heerlijke zee en een comfortabel verblijf, maar komen ook in contact met sterke, donkere en lief glimlachende jongemannen, die tegen een niet eens zo exorbitante vergoeding tot alles bereid zijn wat er van ze verlangd wordt.

FREETOWN gaat over onbekommerd plezier, over maatschappelijke en seksuele emancipatie, over machtsverschillen en de mantel der liefde waarmee ze worden bedekt – en dat alles tegen de achtergrond van een maatschappij die vooral onderdrukking en uitzichtloosheid kent. Het eiland van vrijheid ligt in een oceaan van ellende, en buiten de dubbele hekken van het resort is het zuchten van de échte wereld te horen.

De vrouwen die we leren kennen weten heel goed waar ze voor komen. Ze staan als zelfbewuste consumenten in de wereld: op geluk en plezier hebben ze recht en van hun sterke positie op deze markt voor affectie maken ze zonder terughoudendheid gebruik. Waarom zouden ze na een jaar hard werken in het barre Noorden niet een paar weken ongeremd mogen genieten?

De ontmoetingen en de contacten waar het deze vrouwen om is begonnen, blijven buiten beeld. Het publiek krijgt alleen te maken met hun gedachten, hun redeneringen en hun gesprekken.

FREETOWN kondigt zich aan als een schrijnend, boosaardig maar ook vrolijk stuk over de dubbelzinnigheid van menselijke verhoudingen, over de manier waarop we door ons verlangen worden beheerst en gestuurd, maar ook over hoe we die verlangens toch weten te manipuleren en te kanaliseren.
De makers lieten zich inspireren door de film Vers le Sud van de Franse regisseur Laurent Cantet (2005). FREETOWN vertelt een ander verhaal in een andere setting, maar gaat net als de film over vrouwen die op verre stranden genegenheid zoeken, en die heel goed weten dat je nooit iets voor niets krijgt.

20u30 | Belgische première | theater

van en met Manja Topper, Ellen Goemans en Lies Pauwels | tekst Rob de Graaf | www.doodpaard.nl

  • 18.01.11

    -  20u30
  • 19.01.11

    -  20u30