programma

2.06

Twomenshow

DOOD PAARD

20u30

Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk gaan met gezonde doodsverachting stand-up maken. Stand-up? Stand-up op een ongeziene en onvoorziene manier, gemaakt en gespeeld door twee doorgewinterde toneelspelers. Een onemanshow voor two. Alsof één olifant in de porseleinkast niet genoeg is. Twee mannen, dus, die geen van beiden degelijk een mop kunnen vertellen. Toch doen ze stand-up. Toch staan ze op, om de lachwekkendheid van hun armzalige en belachelijke leven te delen met een hongerig publiek, onder het motto: schaadt het niet, dan baat het niet. Kortom, uit de kluiten gewassen ervaringsdeskundigen die zich op glad ijs begeven. Ontregelend en hilarisch, filosofisch en fysiek.

Foto’s website: DOOD PAARD

★★★★☆ Twomenshow is een bij vlagen absurdistische, bevreemdende show, met een knallende finale. Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk van Dood Paard zijn twee unieke performers.

Hein Janssen - De Volkskrant

Klein en groot

Twomenshow wordt gemaakt vanuit de troostende gedachte dat bij de accumulatie van zoveel wereldproblematiek juist de kleine dingen ons door het leven helpen. Dat deze kleine dingen niet bijdragen aan een de-accumulatie van die wereldproblematiek blijft dan weer schuren. Bij nadere beschouwing blijven we toch geloven dat het kleinere groter kan zijn dan het grote. Twomenshow vraagt zich af hoe gewoon gewoon is, wat het verband tussen humor en chaos is en of het oké is om alleen maar te lachen. Een onverwachte avond die het huidige tijdsgewricht met humor te lijf gaat.

Over Dood Paard

Het Nederlandse gezelschap Dood Paard werd opgericht in 1993 en bestaat vandaag uit Kuno Bakker, Manja Topper, Michael Yallop, Renske van Leeuwen, Doris de Bruijn, Iris Peters en Elke de Graaff. Het gezelschap maakt voorstellingen die voortkomen uit een collectief werkproces. Daarbij hebben ze oog voor het spelen van repertoire en bijdragen aan het ontwikkelen van nieuw Nederlands repertoire. Ze houden van samenwerkingen en het voortdurende onderzoeken van wat hedendaags theater allemaal kan zijn, ook buiten hun comfortzone. Zo vindt Dood Paard zich al jaren steeds weer opnieuw uit. Een vaste waarde in Monty!

Credits
Met/door/van: Kuno Bakker, Jorn Heijdenrijk, Michael Yallop, Pablo Fontdevila en Ewout Blanken.

Afbeeldingen website
Foto: Kuno Bakker

  • 02.06.23

    -  20u30