programma

10, 11, 12.03

No Place To Fall

Dries Gijsels

20u30

The show must not always go on

De première van No Place To Fall wordt uitgesteld naar het najaar van 2023.  Door een opeenvolging van tegenslagen kwam het creatieproces de jongste weken meer en meer onder druk te staan.  Afzeggingen door overladen agenda’s, artistieke en productionele medewerkers die uitvielen,…Hoewel de coronacrisis stilaan op zijn einde lijkt te komen, zal de impact ervan op de sector nog een hele tijd voelbaar blijven. Het voortdurende schakelen en op zoek moeten naar oplossingen, eisten hun mentale en fysieke tol.

In het licht van deze omstandigheden kiezen we ervoor om tijdig op de rem te gaan staan. The show must not always go on. Niet als dat ten koste gaat van de gezondheid van de medewerkers én van het artistieke resultaat. We geven er dan ook de voorkeur aan om de repetities op latere datum te hervatten – in betere omstandigheden en met de mentale ruimte die nodig is voor een nieuwe creatie – veeleer dan nu door te duwen naar een onbevredigende première. Opdat ook het publiek uiteindelijk de voorstelling te zien kan krijgen die de makers graag wilden maken.

Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

In Monty hernemen we ter vervanging Realtime van Dries Gijsels. Deze voorstelling werd de afgelopen seizoenen lovend onthaald en was onder andere te bewonderen op Het TheaterFestival. In Realtime volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.

  • 10.03.22

    -  20u30
  • 11.03.22

    -  20u30
  • 12.03.22

    -  20u30