programma

16, 17, 18.02

Instead of Doing Nothing

DRIES GIJSELS & NONA BUHRS

20u30

Twee theatermakers stellen zich de vraag ‘wat te doen?’ in een wereld die langzaam uit elkaar lijkt te vallen en te groot is geworden om nog te overschouwen. Ze voelen dat ze iets moeten doen. Samen. Voor het te laat is. Maar wat? En wat verwacht het publiek? Wat verwachten ze eigenlijk zelf?
Ze belanden in een schemerzone tussen droom en daad, tussen verlangens en verwachtingen, tussen stilstand en beweging. Met de moed der wanhoop en met meer geluk dan kunde proberen ze te verschijnen om niet te verdwijnen. Zullen de twee het einde van de voorstelling halen?

“Dit stuk gaat over het probleem hoe je je vandaag een houding geeft in een samenleving die van zich een houding geven een heilige koe maakte. Hoe ben je jezelf als dat een dwingende eis is maar je niet weet hoe je die zou beantwoorden.” – Pieter T’Jonck, Pzazz

Foto’s website: DRIES GIJSELS & NONA BUHRS

Over de makers

Nona Buhrs en Dries Gijsels leerden elkaar kennen aan het RITCS en stonden na hun opleiding mee aan de wieg van Koekelbergse Alliantie van Knutselaars (K.A.K.). Dries Gijsels maakte in co-regie met Renée Goethijn No Use For Binoculars (2015) en Totally (2017) in Monty. In 2020 was hij eveneens in Monty te zien met de voorstelling Realtime dat geselecteerd werd voor het TheaterFestival. Nona Buhrs was vorig seizoen in Monty te zien in I Forgot, een voorstelling door Oxana Sankova.

Credits

Van en met Nona Buhrs & Dries Gijsels
Eindregie Guus Diepenmaat
Dramaturgie Cédric Coomans
Kostuums Anne-Catherine Kunz
Assistentie kostuums Chiara Mazzarolo
Lichtontwerp en scenografie Bert Van Dijck
Geluidsontwerp Lars Morren
Techniek Milan De Wael, Gregor Van Mulder, Christoph Donse
Uitvoerend producent Monty
Spreiding Thassos

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de VGC
Met dank aan Youness Khoukhou, GC De Kroon, Kunstenwerkplaats KWP

Beeld: Antoine Caramalli

  • 16.02.23

    -  20u30
  • 17.02.23

    -  20u30
  • 18.02.23

    -  20u30