programma

27, 28.01

Realtime | UITGESTELD

Dries Gijsels | Realtime | coproductie

20u30

CORONA-UPDATE | De veiligheidsraad communiceert een verlening van de maatregelen tot 1 maart. Deze voorstelling krijgt een nieuwe speeldatum. Nieuwe datum volgt.

And time is just memory mixed with desire.

Tom Waits

In Realtime volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.

Hoe lang duurt nu, en waar gaat het heen als het voorbij is? Beleven we nog wel eens echt lege tijd? Of worden we daarvoor te zeer afgeleid door permanente prikkels? Zouden we dankzij alle technologische vooruitgang niet juist méér tijd dan ooit moeten hebben?

Dries Gijsels en zijn crew scheppen een even rusteloos als intrigerend universum van waarzegsters en ex-geliefden, van vertragingen en deadlines, van te veel koffie en te weinig slaap. In een race tegen de klok proberen ze een nieuwe tijdzone te ontdekken, waar de aandacht niet versnipperd is en de tijd even kan uitrusten.

In de pers

Realtime legt bijzonder geestig de mechanismen van het theaterbedrijf bloot en is daarnaast ook een gevoelige exploratie van een artiest met angst om te creëren en een niet verwerkte relatie. Het is heerlijk metatoneel dat je hoofd doet knetteren.” – ★★★★ De Standaard, Filip Tielens

Over de maker

Dries Gijsels (°1986, Antwerpen) is een van de drijvende krachten binnen het Brusselse theatercollectief Koekelbergse Alliantie van Knutselaars of K.A.K. Met deze club mensen maakte hij de afgelopen jaren o.a. Life, Death & Television en de kleutervoorstelling Snøw, die hij ook regisseerde. In co-regie met Renée Goethijn creëerde hij in Monty No Use For Binoculars (2015) en Totally (2017). Realtime is de eerste voorstelling die hij zelf creëerde en regisseerde en werd geselecteerd voor Het TheaterFestival 2020.

In zijn werk onderzoekt Gijsels de relatie tussen de mens en de almaar sneller evoluerende technologie, en bevraagt hij het statuut van de werkelijkheid in een veranderende wereld. Hij fileert de wereld zoals we hem kennen en zet hem vervolgens met haken en ogen weer in mekaar, om zo een geheel eigen, tegelijk absurd en surrealistisch universum te scheppen. Daarin zijn menselijkheid, humor en mededogen de ultieme handlangers om zich staande te houden in een wereld die hoe langer hoe ongrijpbaarder wordt.

Speellijst 2021

15/01/21 Kopergietery, Gent
27/01/21 Kultuurfaktorij Monty, Antwerpen
28/01/21 Kultuurfaktorij Monty, Antwerpen
29/01/21 CC Gildhof (Theater Malpertuis), Tielt
22/03/21 Festival Cement, Den Bosch (NL)
23/03/21 Festival Cement, Den Bosch (NL)
31/03/21 De Grote Post, Oostende
01/04/21 CC Mortsel
02/04/21 CC Hasselt

  • 27.01.21

    -  20u30
  • 28.01.21

    -  20u30