programma

15, 15, 16, 16.12

The 8th letter

EFFI & AMIR

Een verkenning van onze spraak

Effi (Weiss) en Amir (Borenstein) nemen je mee in een wereld van klanken. De makers nodigen je aan tafel uit om een vertrouwd maar verborgen en soms vijandig terrein te verkennen, dat van onze spraak.

In de lecture performance leren we over territoria en ‘Schibboleths’. Die bepalen of iemand tot een bepaalde groep behoort aan de hand van een kenmerk van de spraak. Een oude praktijk die tot op de dag van vandaag plaatsvindt. Ontdek op een tastbare, ervaringsgerichte manier – geluiden worden gemeten, gevisualiseerd – en aan de hand van korte verhalen hoe een stem een grens kan worden.

Foto’s website: EFFI & AMIR

ENG – In this lecture-performance gathered around a table, we explore a familiar yet hidden and sometimes hostile territory, that of the vocal apparatus.
Unfolding in roughly three parts, the performance weaves together the pedagogical, the sensorial and the poetic in a chain of short stories, orchestrated actions and sound, and brings the question of identification and categorisation to the fore, in a tangible and experiential manner.

Over Effi & Amir

Effi & Amir werkt sinds 1999 als duo en woont sinds 2005 in Brussel. Ze studeerden beeldende kunsten aan de Bezalel Academy en The Sandberg Institute en leerden later op eigen houtje films maken. Naast films maken ze ook video-installaties, performances en participatieve projecten en waren ze laureaten van de Scam 2022 ‘Prix de Parcours’ voor audiovisueel documentair werk.

Credits

Een participatieve lecture performance door Effi & Amir
Programmatie Cristian Iordache, Yacine Sebti
Artificiele stem: Ahnjili ZhuParris, Jonathan Reus
Dramaturgisch advies Katja Dreyer, Julie Pfleiderer
Productie La chose à trois jambes, BUDA Kortrijk

 • 15.12.23

  -  18u30
 • 15.12.23

  -  21u00
 • 16.12.23

  -  17u00
 • 16.12.23

  -  21u00