programma

30, 31.05, 1.06

Eisbär* | Behind The Jolly Roll-Down Shutter, Where People Lik(e) Each Other

Eisbär* | Behind The Jolly Roll-Down Shutter, Where People Lik(e) Each Other

20u30

|| PREMIÈRE || 

voorstelling in het toegankelijk Engels

The birch begins to crack its outer sheath
Of baby green and show the white beneath…

Waar begint de drang van een mens tot zelfprofilering? Buiten in het openbare leven of thuis in zijn woning waar hij zichzelf profileren kan met een dure sofa waar hij amper de tijd voor heeft om op te zitten?
Waarom bestaat het idee dat je iemand lief hebt omdat je je “op je gemak” voelt bij iemand? Omdat die duizenden mensen die je dagelijks op de tram ziet je op een of andere manier angst aanjagen. Zij zijn de wereld. Jij zogezegd niet. En wat als alles wat je bent op straat gegooid wordt? Dat ene dagboek waaraan je alles toevertrouwde.
Wat doen we voor alles openbaar wordt? Voor we sterven? Hoe leven we achter die rolluiken? En waarom zeggen mensen die vroeger geld verdienden met auto’s waarmee je zogenaamd je vrijheid kocht, dat je nu enkel en alleen met lucht en privaatruimte geld kan verdienen? En dat denk je dan voor je inslaapt en maar weer eens belaagd wordt door iemand die je niet kent op je Facebook. Hij vraagt wat je aan hebt en even denk je zal ik liegen over deze pyjama. En dat alles toen je net nog een liedje likete dat Imagine heet.

concept Femke Heijens | met Femke Heijens, Fien Maris, Peter Seynaeve | muziek Gregory Frateur, Hannes d’Hoine en Buni Lenski

Klara radiospot

EISBÄR* is een ambitieus en idealistisch kunstenaarscollectief, opgericht door Benny Claessens en Femke Heijens. EISBÄR* zet zich in voor de ontwikkeling en de vernieuwing van theater als maatschappelijk relevante kunstvorm die reflecteert op de actuele wereld die hij dagelijks ervaart en waar hij weet van heeft. EISBÄR* ontstond in 2006 onder de vleugels van Het Toneelhuis te Antwerpen toen Josse De Pauw aangesteld was als artistiek directeur. Drie producties later besloot Benny Claessens nieuwe oorden in het buitenland te verkennen.

EISBÄR* reageert tegen de vervaging van idealen, het ‘so what’ van een samenleving en tegen de oprukkende onverschilligheid van zijn tijd. EISBÄR* brengt geëngageerd punktheater dat de waanzin, lelijkheid en schoonheid van deze wereld toont en schuwt geen enkele kunstvorm. Performance-art, theater, dans, dj-set, muziek, beeldende kunst, trash, literatuur, politiek, anarchitectuur, manifest, icoon en kleinmenselijk drama gaan hand in hand.

‘De fantasten van 2012 zijn de bendeleden van Eisbär*. Met hun nachtclubachtige It’s All about Me Me Me creëerden ze een theaterorgie die amusant én snedig was. Dit smaakte naar véél meer. In 2013!
-Els Van Steenberghe in Focus Knack

 

  • 30.05.13

    -  20u30
  • 31.05.13

    -  20u30
  • 01.06.13

    -  20u30