programma

Maud Van Haegenborgh en Marie-Charlot Vleminckx | En, hebde al werk? | expositie ABN | 14 – 23 november doorlopend

Maud Van Haegenborgh en Marie-Charlot Vleminckx | En, hebde al werk? | expositie ABN | 14 - 23 november doorlopend

Maud Van Haegenborgh en Marie-Charlot Vleminckx studeerden beiden fotografie. Hoewel hun werk soms sterke gelijkenissen toont, gaan ze elk volledig op hun eigen manier te werk.

De beelden van Marie-Charlot worden gebruikt als documenten. Kleine acties of interventies met gevonden materialen en man-made constructies worden gefilmd en gefotografeerd. De acties die ze uitvoert kunnen als zinloos beschouwd worden maar worden met zo’n zorg en concentratie gemaakt dat ze alsnog waardevol zijn.  De natuur als setting staat in haar werk centraal maar voor de tentoonstelling in de ABN verplaatst ze zich samen met Maud naar een stedelijke omgeving.

Maud haar werk bestaat uit het creëren van een open ruimte waar het heersende regime geen vat op heeft en van waaruit een andere houding mogelijk wordt om verzet te bieden. De constructies die ze bouwt en nadien documenteert trachten een appèl te zijn. Het gaat haar over de schoonheid van elke verwoede poging.

Met dit in het achterhoofd gaan ze voor het eerst samen te werk. Hun vertrekpunten zijn de ruimte en middelen uit de directe omgeving.

De titel En, hebde al werk? speelt met de openheid van hun toekomst. Voor ABN zijn ze (tijdelijk) ruitenwasser, bricoleur, schilder en fotograaf.

Maud en Marie-Charlot nodigen de toeschouwer uit om het werk, door hen gezien als een document van een actie, dag en nacht te bezichtigen.