programma

11, 12.02

The Interviews | Bar by bar, night by night, story by story, onward! | UITGESTELD

Enkidu / Platform 0090 | The Interviews | Bar by bar, night by night, story by story, onward! | coproductie

20u30

CORONA-UPDATE | Het overlegcomité communiceert een verlening van de maatregelen tot 1 maart. Deze voorstelling krijgt een nieuwe speeldatum. Nieuwe datum volgt.

Bar by bar, night by night, story by story, onward! vertrekt vanuit ‘Allah 99’, de debuutroman van Hassan Blasim waarin een schrijver de wereld rond reist om 99 mensen uit het Midden-Oosten te interviewen: een DJ die vroeger als dokter werkte in een Syrisch ziekenhuis tijdens de bezetting door ISIS, een jonge vrouw die op zoek is naar haar geliefde die vertrokken is als verzetsstrijder, een Irakese taxichauffeur die niet stopt met huilen en verhalen van ziektes verzamelt.

Van de Youtube Man tot Ali Transistor: in elk verhaal schuilt het surreële in het reële, de banaliteit in de tragiek. Tussen bier zuipen, een blowjob en een autobom is het maar één stap. Wat is schijn, wat is echt? Het is precies die grens die Enkidu onderzoekt in deze Sheherazade-achtige verhalen marathon, waarin drie performers en een DJ in de huid en het hoofd kruipen van de romanpersonages.

Enkidu Khaled beweegt zich heen en weer tussen het Midden-Oosten en Europa. Hij gebruikt het theater om verhalen te vertellen die de clichés en fantasieën van beide werelden over elkaar uitdagen. Bar by bar, night by night, story by story, onward! begint vanuit een fascinatie voor eigentijdse storytelling als middel om grip te krijgen op een versplinterde wereld.

Over de maker

Enkidu Khaled (geboren in Bagdad, 1985) is een theatermaker en performer, die in Brussel woont. Hij volgde de theateropleiding aan het Instituut voor Schone Kunsten in Bagdad. In 2008 verliet hij Irak vanwege de dreigende oorlog. In 2017 studeerde hij af aan de masteropleiding Das Theater van de Amsterdamse Academie Voor Theater En Dans. Zijn solovoorstelling Working Method won in 2016 de Big in Belgium Award en werd gepresenteerd op het Edinburgh Festival. Zijn documentaire theatervoorstelling Bagdad, gemaakt in Monty, werd bekroond met de Best Acting Performance op het MESS International Theater Festival Sarajevo 2018.

  • 11.02.21

    -  20u30
  • 12.02.21

    -  20u30