programma

27.09

Look On The Bright Side

Etuwe Bright Junior / Star Boy Collective | productie | LaFS

22u00

Winnaar Roel Verniersprijs

Regisseur Ahilan Ratnamohan won de Roel Verniersprijs 2019. Deze prijs beloont jonge, innovatieve projecten.

Leer Nederlands met Junior

Junior stelde zichzelf een doel: tegen de première van Look On The Bright Side het hele script in het Nederlands van buiten leren.

“We stelden zelfs een lijst met alle woorden die me gek maakten samen. Als iemand met me mee wil doen? De cursus heet ‘Bright Side Dutch’.” 3, 2, 1 Start

Ontroerende en humoristische monoloog van een economische migrant.

Junior slingert heen en weer tussen een onvervulde voetbalcarrière, applaus op het podium en meer shitjobs dan hem lief zijn. Hij leert nu met vallen en opstaan Nederlands en beschikt over bakken star quality. Is dat voldoende om de top te bereiken?

Ooit kwam Junior naar Europa om zijn voetbalcarrière uit te bouwen. Nu werkt hij zonder diploma in een fabriek. Zijn schijnbaar absurde poging om een ster te worden, biedt een blik achter de schermen van de roem. Welke mechanismen in onze maatschappij bepalen wie ‘het maakt’? En onder welke omstandigheden?

Over Star Boy Collective

Look On The Bright Side is de vierde voorstelling die voortkomt uit Star Boy Collective, een groep West-Afrikaanse voetbalmigranten- en performers. Samen met regisseur Ahilan Ratnamohan werken zij vanuit Monty.

 

foto’s: Tina Herbots

  • 27.09.19

    -  22u00