programma

13.05

Beyond the Black Box

Evelien Cammaert │ Absorbing Exposure

16u00

Absorbing Exposure is een fotografische performance, een zoektocht in de duisternis naar sporen van licht uit het verleden.

Tijdens deze performance worden foto’s gemaakt en verandert de ruimte gaandeweg in een donkere kamer. Via fotografische technieken en projecties versmelt het digitale geheugen van de camera met het cognitieve geheugen van de performers en het publiek. Beelden worden getransponeerd en omgeleid, de ruimte en de tijd ingestuurd. Evelien Cammaert probeert momenten uit het verleden op te sporen, te verplaatsen en bloot te leggen voor ze voor altijd door de duisternis worden verzwolgen. Terwijl de hoeveelheid achtergelaten sporen toeneemt, botsen beelden en versmelten ze in de tijd.

Foto’s website: Evelien Cammaert

Over de maker

Evelien Cammaert (Brussel, 1986) is transdisciplinair kunstenaar. Ze studeerde Fotografie (LUCA Brussel, Narafi) en Performance (Toneelacademie Maastricht). Met een achtergrond in beide disciplines en een interesse voor de interacties die plaatsvinden tussen de realiteiten van verschillende media, creëert ze een hybride taal die resulteert in performances en immersieve installaties.

Met fotografie als terugkerend uitgangspunt onderzoekt ze de relatie tussen beeld, landschap, natuur en het lichaam dat ervaart. Een focus op onze perceptie van tijd is een constante onderliggende aanwezigheid in haar werk.

Concept, tekst en beelden: Evelien Cammaert | Performers: Evelien Cammaert, Joris Perdieus | Scenografie: Joris Perdieus | Advies: Quirine Racké & Helena Muskens, Bart Van den Eynde, David-Weber-Krebs | Productie: Tiny Things | Co-productie: C-TAKT, Platform 0090 | Speciale dank: Brunakra Residency Program (2015), Gustaf & Andrea Grapengiesser, Stichting Academiefonds, Toneelacademie Maastricht, Dries Perdieus, Hans Lasschuyt, Jo van Laar.
  • 13.05.22

    -  16u00