programma

28, 29, 30.09

Baked Beans

FEBE COYSMAN & LENA MAJRI

20u30

Een chalet in een desolaat sneeuwlandschap, twee vrouwen, een mysterieuze koffer, een duister geheim en een onvoorziene gast. Drie mensen ontmoeten elkaar in the middle of nowhere, waar de tijd stilstaat en ze enkel op elkaar toegewezen zijn. Het begint te sneeuwen…

Met hun nieuwe voorstelling Baked Beans zoeken Febe Coysman en Lena Majri opnieuw de grens tussen theater en film op. Op humoristische en absurde wijze brengen ze personages die groots zijn in hun kleinheid, herkenbaar in hun onvermogen en ontroerend in hun pathetiek. De voorstelling is een ode aan de fantasie, aan de pulp en aan de kleine mens, met al zijn angsten, driften en dromen.

Over Febe Coysman en Lena Majri

Febe Coysman (°1997) en Lena Majri (°2000) studeerden in 2022 af aan het RITCS, Febe als schrijver/theatermaker en Lena als speler/theatermaker. Hun masterproef A Turtle’s Tale was in ‘22 in Monty te zien tijdens het Love at First Sight-festival, hun bachelorproef Once Upon a Time werd geselecteerd voor Theater aan Zee ‘23. In hun verbeeldingswereld staan ze beiden met het ene been in de gekende realiteit, met het andere in een imaginaire wereld gevuld met een stevige dosis rock ‘n roll, ronkende motoren, lijken in koffers en wraak en verraad. Het tweekoppige collectief brengt de tragiek van ‘de kleine mens’ op een absurde, groteske en filmische manier, doorspekt met humor en lichtheid.

Credits

tekst en regie Febe Coysman en Lena Majri
spel Sara Ceulemans, Alia Rifai en Lena Majri
coaching Tom Dupont, Tania Van der Sanden
techniek Astrid Vansteenkiste
scenografie Sam Declercq
coproductie Monty
met de steun van de Vlaamse gemeenschap & SABAM
met dank aan Toneelhuis, theater arsenaal, Daan Borloo

afbeelding poster Vanessa Van Meerhaeghe
afbeelding Jonathan Linga

foto’s Jakob Rosseel

 • 28.09.23

  -  20u30
 • 29.09.23

  -  20u30
 • 30.09.23

  -  20u30

On tour

 • Nona, Mechelen

  13.03.24

 • CC De Factorij, Zaventem

  16.03.24