programma

19, 20.03

Fumiyo Ikeda & Tim Etchells | In pieces

Fumiyo Ikeda & Tim Etchells | In pieces

20u30

in pieces is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Tim Etchells en Fumiyo Ikeda. Etchells is artistiek leider van Forced Entertainment, Ikeda is een van de vaste waarden bij Rosas en werkt de laatste jaren steeds vaker met andere makers, waaronder Benjamin Verdonck en Alain Platel voor Nine Finger.

in pieces is een solo in een voorstelling die dans, geschreven en geïmproviseerde tekst en uiteenlopende muziekgenres combineert. Ze onderzoekt de mechanismen de herinnering en het vergeten, en de manier waarop het lichaam deze processen ervaart, toont en omzet in taal.
De voorstelling is opgebouwd uit fragmenten die samen een wispelturige en absurde catalogus vormen van zinnen, bewegingen, verhalen, stemmingen, muziek en liedjes uit het geheugen. Ergens in de ruimte tussen beweging en taal, tussen herinneringen uit het verleden en het heden zoals het zich ontvouwt op het podium, vindt de voorstelling plaats.

Ze toont in de overtreffende trap wat een fantastische danseres en actrice ze is. … Je raakt er niet op uitgekeken hoe zoveel uiteenlopende maniertjes, verhaaltjes, woorden toch steeds onmiskenbaar één persoon zichtbaar maken. Dit in pieces is een klein juweeltje. ****
Pieter ’t Jonck, De Morgen

Un vrai-faux autoportrait. Elle s’y montre une formidable comédienne capable d’exprimer tous les sentimens, du rire aux pleurs, de l’espièglerie à la rouerie. Elle peut passer de l’image de petite fille poupée à celle de la femme fatale.
Guy Duplat, La Libre Belgique

Fumiyo Ikeda (1962) werd geboren in Osaka, Japan. In 1979 ging ze studeren aan MUDRA, de dansschool onder leiding van Maurice Béjart waar ze Anne Teresa De Keersmaeker leerde kennen. In 1983 vervoegde ze het pas opgerichte dansgezelschap Rosas. In de periode tussen 1983 en 2008 danste ze in en werkte ze mee aan bijna alle creaties en aan verschillende Rosas films en video’s. Daarnaast werkte Ikeda onder andere met Steve Paxton, Needcompany, Josse De Pauw en Tom Jansen en speelde ze in verschillende films en toneelstukken. In 2007 maakte ze samen met Benjamin Verdonck en Alain Platel Nine Finger, een voorstelling die geselecteerd werd voor het Festival van Avignon 2007.

Tim Etchells (1962) is kunstenaar en schrijver met Engeland als basis. Hij is artistiek leider van de beroemde performancegroep Forced Entertainment en werkte samen met tal van beeldend kunstenaars, choreografen en fotografen als Meg Stuart, Elmgreen & Dragset, Hugo Glendinning en Vlatka Horvat.

  • 19.03.10

    -  20u30
  • 20.03.10

    -  20u30