programma

27, 28.01

Please (don’t) let me be (mis)understood

GEERT BELPAEME

20u30

Hoe kunnen we als mens een minder agressieve positie innemen te midden van andere organismen, levende systemen, ecosystemen en objecten? Drie performers gaan die vraag aan door de intrinsieke razernij van het mens-zijn te performen. Ze grijpen daarvoor terug naar de traditie van de clownerie. Met de nonsensicale taal en het wankele lichaam van de clown, met een vrolijke roekeloosheid en een lichtzinnige pretentie, slaan ze zich een weg door de menselijke geschiedenis en daar voorbij. Met Please (don’t) let me be (mis)understood maakte Belpaeme een fysieke voorstelling waarin menselijke lichamen buiten hun oevers treden om ook niet-menselijke verhoudingen te spelen.

Foto’s website: Geert Belpaeme

Over Geert Belpaeme

Geert Belpaeme is theatermaker, performer en docent/onderzoeker aan KASK (School of Arts Gent). Hij maakt voorstellingen tussen theater, circus, performance, dans en filosofisch experiment. Speelsheid en abstractie vanuit een ongeremde verbeelding zijn overheersende kenmerken in al zijn projecten. Samen met Mats van Herreweghe richtte hij het collectief l’hommmm op en samen met Bosse Provoost, Kobe Chielens en Lieselotte De Keyzer het gezelschap de polen. Geert won in 2016 de Roel Verniers Prijs voor zijn solo performance First.

Credits
concept & regie Geert Belpaeme
spel & creatie Estefanía Álvarez Ramírez, Geert Belpaeme en Stanley Ollivier
slagwerk Wim Segers/Arno Grootaers
co-regie Bosse Provoost
dramaturgisch advies Mats Van Herreweghe
lichtontwerp Geert Vanoorlé
kostuumontwerp & scenografie Carly Rae Heathcote
productionele steun Famke Dhont
productie l’hommmm
coproductie C-TAKT, STUK en VIERNULVIER
in samenwerking met CC Blankenberge, CC Strombeek, Cultuurhuis de Warande, De Grote Post, Dommelhof, La Geste, Kaaitheater en Miramiro
met de steun van de Vlaamse overheid

Afbeeldingen website
Foto’s: Anais Chabeur
Portretfoto: Stine Sampers

  • 27.01.23

    -  20u30
  • 28.01.23

    -  20u30