programma

4, 5, 6.10

Gunther Lesage/Force Majeur

Gunther Lesage/Force Majeur

20u30

Een jongeman vertrekt met de fiets om zijn dochtertje van twee naar de dokter te brengen. Hij vraagt zich af of het hele leven misschien een kansrekening is. Toeval drijft hem naar zijn eigen lot. Of is het overmacht?

Voor de tekst van zijn monoloog liet Günther Lesage zich inspireren door Luis Buñuel, Piet Vroon, Bill Bryson, Herman Brusselmans, Daniil Charms, Blaise Pascal en het levensverhaal van Alain René Lesage. Dat verhaal lijkt wel parallel te lopen met het leven van de acteur zelf. Beide mannen vechten tegen windmolens, en worstelen met de oncontroleerbaarheid van de dingen des levens. Ook andere ergernissen komen naar boven drijven in Force Majeure: de alomtegenwoordige maar vaak enerverende politieke correctheid, de neiging van de mens om niet steeds te zeggen wat hij denkt, of om dat juist al te vaak te doen.

Vorig seizoen maakte Günther Lesage samen met Joris Van den Brande en Pieter Genard de ecologische tragikomedie Tabula Rasa. Met Force Majeure gaat Lesage verder op hetzelfde spoor. Maar in plaats van het lot van de planeet aarde, staat dit keer het lot van de individuele mens centraal.

  • 04.10.07

    -  20u30
  • 05.10.07

    -  20u30
  • 06.10.07

    -  20u30