programma

Halleluja

FLEUR KHANI copy

Het einde der tijden is aangebroken, tijd om te vieren!

Een troep wezens vindt elkaar in een post-apocalyptisch landschap. Het zijn mensen, dierlijke creaturen of misschien cyborgs. Zeker is dat de wereld is afgelopen en er nog maar één ding te doen valt: het leven vieren. De overgebleven gemeenschap viert alsof hun leven er vanaf hangt. Jubelend zoeken ze naar spiritualiteit, destructie en hun eigen adem. Ze hopen op een nieuwe gemeenschap, één van het hier en nu.

Halleluja is een utopische stoet die van stad tot stad trekt. Vier performers vormen met een koor van lokale deelnemers een ad hoc gemeenschap. Zingend en dansend claimen ze vreugde als een zone van vrijheid. Ze zoeken naar verbinding en vinden zo ruimte om om te gaan met verlies, en de energie om alles weer op te bouwen.

Over Fleur Khani

Fleur Khani is een Belgisch-Perzische zangeres, muzikante en theatermaker. Ze studeerde literatuurwetenschappen en woordkunst en vervolmaakte haar artistieke taal in het postgraduaat a.pass (Advanced Performance and Scenography Studies) in Brussel. In 2013 kreeg ze de danceWEB Scholarship (Wenen) voor haar performancewerk dat de voorbije jaren getoond is in Wenen, Berlijn, Londen en Brussel. Fleur realiseerde in het verleden uiteenlopende performance-, theater- en filmprojecten. Haar werk straalt een grote vrouwelijkheid uit. Vaak stelt ze de zangstem als performatief instrument centraal.

In 2019 voerde ze onderzoek naar geld en spiritualiteit in de culturele en in de privésector, waarvoor ze een jaar lang met mensen praatte over de waarde van kunst. Hieruit vloeide de oprichting van de Khani Foundation voort, een organisatie die de missie rond economische emancipatie van kunstenaars uitdraagt.In seizoen 2023-2024 herneemt Fleur Khani Halleluja. (première: mei 2023 – Beyond the Blackbox, Antwerpen)

Credits

regie Fleur Khani van en met Fleur Khani, Benjamin Vandewalle, Marios Bellas spelers Carolina Maciel de França, Georgy Chtchevaev, Tamayo Okano en lokale zangers dramaturgie Sarah Leo styling Jon Boy scenografie Gilles Pollak geluidstechniek Arne Claes lichtontwerp- en techniek Bert Demeulenaere met dank aan Ana Iardaneska, Elise Caluwaerts, Toneelhuis productie d e t h e a t e r m a k e r coproductie Perpodium partners LOD, VIERNULVIER, Monty, 30CC, Concertgebouw Brugge en C-Takt in samenwerking met c o r s o spreiding Vincent Company  met de steun van De Vlaamse Overheid en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid met dank aan Aurelie Di Marino

Afbeeldingen website
Foto’s: Jeanne Coppens