programma

3.05

Hamlet

Lisaboa Houbrechts / Kuiperskaai & Toneelhuis

20u30

Regisseuse Lisaboa Houbrechts plaatst de werkelijke Lauwers­–Barkey familie op scène om de canonieke Hamletfamilie te vertolken.

Wat is de essentie van deze oertragedie? Lisaboa Houbrechts verschuift de focus naar de destructieve relatie tussen Hamlet en zijn moeder, koningin Gertrude. Zo komt het perspectief van de vrouw centraal te staan.  Ook in deze voorstelling blijven Gertrude en Ophelia het slachtoffer van de corrupte, manipulatieve en cynische wereld van Claudius, Polonius en Hamlet. Ze zijn echter niet langer willoos of stemloos.

Lisaboa Houbrechts vroeg actrice Grace Ellen Barkey om de rol van de strijdende Gertrude te vertolken. Samen met haar zoon Victor Lauwers, als prins Hamlet, en haar dochter Romy Louise Lauwers, in de rol van Ophelia, zal Grace Ellen voor het eerst te zien zijn in een Kuiperskaai­ productie.

Lisaboa Houbrechts / Kuiperskaai maken vitaal en grillig theater.  Eerder toonden ze in Monty de wervelende versie van Shakespeare’s The Winter’s Tale (2016) en coproduceerden ze met Monty het gedurfde 1095 (2017).

“Geen Hamlet die braaf binnen de lijntjes kleurt, maar een eigenzinnige bewerking die nieuwe perspectieven opent.” – De Morgen 
“Romy Louise Lauwers zet met een speelse vanzelfsprekend een beduusde Ophelia neer.” Theaterkrant 
  • 03.05.19

    -  20u30