programma

26, 27.02

★★★★☆ vier sterren | UITGESTELD

herman | ★★★★☆ vier sterren | coproductie

20u30

CORONA-UPDATE | Het overlegcomité communiceert een verlening van de maatregelen tot 1 maart. Deze voorstelling krijgt een nieuwe speeldatum. Nieuwe datum volgt.

“[...] Als naam voor ons collectief wilden we graag een eigennaam. En toen kozen we voor herman. [...] Herman. Een onzichtbaar lid van onze kleine familie. De naam herman kan opgesplitst worden in “her” en “man”. “her” is “opnieuw”, “man” is “mens”. herman is “opnieuw mens”. De toneelspeler wordt op scène als een “nieuw mens” herboren en de toeschouwer krijgt de gelegenheid opnieuw mens te worden.[...]”

uit ★★★★☆ vier sterren ~ herman

Na Om niets te zeggen, de debuutvoorstelling van herman waarin de toneelspelers bewezen dat ze “klaar zijn voor het theater”* heeft het beruchte collectief een nieuwe magnum opus klaar. In de gewaagde voorstelling ★★★★☆ vier sterren werpen Kenneth Roland Cardon, Lois Lumonga Brochez, Milan Daniel K. Vandierendonck en Sara Dolores Hue Lâm hun maskers af en ontbloten ze het mysterie van het ego.

Deze vier eigenzinnige theatersterren, afgestudeerd met grote onderscheiding aan de acteeropleiding van het conservatorium van Antwerpen, schenken hun toeschouwers een intieme inkijk in hun bijzondere bestaan.

In de voorstelling gaan de talenten radicaal aan de slag met Franny en Zooey van Jerome David Salinger. Dankzij het collectief wordt deze novelle eindelijk naar nieuwe hoogten verheven. Salinger had deze dramatische verkenning van zijn werk zeker bewonderd.

Hyperrelevant.
Super kwetsbaar.
Life-changing.
Een spiegel voor ieders ziel.

* Filip Tielens, De Standaard, 09/06/2018

Over de makers

herman is een Antwerps theatercollectief van vijf toneelspelers/makers dat bestaat uit de generatie afstudeerders van het Antwerpse Conservatorium van 2019: Kenneth Cardon, Lois Lumonga Brochez, Daantje Idelenburg, Sara Lâm en Milan Vandierendonck.

In de pers

“Shakespeare draait zich nu om in zijn graf. Dom van hem. Zo kan hij hermans film niet zien én niet bemerken dat alle thema’s die hij aanboorde met een flinke spade uitgespit worden in die film.” – ★★★★☆ Knack, Els Van Steenberghe

“Vier sterren is grappig, slim, genant, intrigerend, confronterend, en meestal al die dingen tegelijkertijd.” – Etcetera, Jan Dertaelen

“Het is onbegonnen werk om alle briljante, zonder onderscheid dubbelzinnige momenten uit de film hier te herhalen. De zaal gniffelde vaak, en barstte nog vaker in lachen uit. Maar ondertussen werden wel pertinente kwesties tegen het licht gehouden.” – Pzazz, Pieter T’Jonck

  • 26.02.21

    -  20u30
  • 27.02.21

    -  20u30