programma

24, 25, 26.09

★★★★☆ vier sterren

herman | première | LaFS

Na Om niets te zeggen, de debuutvoorstelling van herman waarin de toneelspelers bewezen dat ze “klaar zijn voor het theater”* heeft het beruchte collectief een nieuwe magnum opus klaar. In de gewaagde voorstelling ★★★★☆ vier sterren werpen Kenneth Roland Cardon, Lois Lumonga Brochez, Milan Daniel K. Vandierendonck en Sara Dolores Hue Lâm hun maskers af en ontbloten ze het mysterie van het ego.

Deze vier eigenzinnige theatersterren, afgestudeerd met grote onderscheiding aan de acteeropleiding van het conservatorium van Antwerpen, schenken hun toeschouwers een intieme inkijk in hun bijzondere bestaan.

In de voorstelling gaan de talenten radicaal aan de slag met Franny en Zooey van Jerome David Salinger. Dankzij het collectief wordt deze novelle eindelijk naar nieuwe hoogten verheven. Salinger had deze dramatische verkenning van zijn werk zeker bewonderd.

Hyperrelevant.
Super kwetsbaar.
Life-changing.
Een spiegel voor ieders ziel.

* Filip Tielens, De Standaard, 09/06/2018

Over herman

herman is een Antwerps theatercollectief van vijf toneelspelers/makers dat bestaat uit de generatie afstudeerders van het Antwerpse Conservatorium van 2019: Kenneth Cardon, Lois Lumonga Brochez, Daantje Idelenburg, Sara Lâm en Milan Vandierendonck.

“[...] Als naam voor ons collectief wilden we graag een eigennaam. En toen kozen we voor herman. [...] Herman. Een onzichtbaar lid van onze kleine familie. De naam herman kan opgesplitst worden in “her” en “man”. “her” is “opnieuw”, “man” is “mens”. herman is “opnieuw mens”. De toneelspeler wordt op scène als een “nieuw mens” herboren en de toeschouwer krijgt de gelegenheid opnieuw mens te worden.[...]”

uit ★★★★☆ vier sterren ~ herman

  • 24.09.20

    -  20u00
  • 25.09.20

    -  22u00
  • 26.09.20

    -  17u00