programma

14, 15, 16.05

Het Zesde Bedrijf | Liebling

Het Zesde Bedrijf | Liebling

20u30

Steve Aernouts, Bert Haelvoet en Jonas Van Geel zijn samen de kern van het jonge theatercollectief Het Zesde Bedrijf. Vorig seizoen zorgden zij voor zeven onvergetelijke avonden Voorspel op dinsdag in de foyer van Monty. Afgelopen najaar brachten ze de première van Haralds feestje, een nieuwe theatertekst van de hand van auteur en performer Jeroen Perceval. Nu keert Het Zesde Bedrijf terug naar Monty voor de première van hun nieuwste voorstelling – opnieuw naar een tekst van Jeroen Perceval.

Juli, een zomerhuis in de Provence. Aan de ene kant een gapend ravijn, aan de andere kant een weelderige tuin met zwembad. Remsk, een werkloze acteur-schrijver-muzikant-filosoof-loodgieter en Sarah, een beloftevolle jonge actrice, brengen er de zomer door. Ze hebben Bill en Nicky uitgenodigd om te komen logeren. De avonden verstrijken. Naarmate de wijn vloeit, groeien de tongen, openen de monden en splijten de harten.

Jonas Van Geel, Bert Haelvoet, Minke Kruyver en Ellen Schoenaerts spelen vier personages, die elkaar tot de rand van de waanzin drijven.

de pers over Het Zesde Bedrijf

In aardse dialogen wordt een relaas over faam, rijkdom en succes blootgelegd en de illusies die daarmee gepaard gaan. Waar gaan we naartoe als de oppervlakkigheid van uiterlijke schijn primeert? ****
Sanne Nuyens over try-outs van Liebling in Zone03

 

Met Haralds Feestje heeft Jeroen Perceval een bijzonder fijne hedendaagse tragikomedie geschreven. Karig met woorden en zonder veel poespas legt hij de vinger op de zere wonden van zijn generatie. 
Liv Laveyne in Knack

‘Feestelijk theater, over meeheulen of niet. … Deze halve rapvoorstelling voelt erg eigentijds aan. Ook de fijne theatrale vondsten geven veel zin in het nieuwe theaterseizoen.
Wouter Hilllaert in De Morgen

spel Jonas Van Geel, Bert Haelvoet, Ellen Schoenaerts, Minke Kruyver
tekst Jeroen Perceval
voor-zitters Steve Aernouts en Jeroen Perceval
scenografie Mieke Windey
projectie Steven Perceval
kostuums Tine Deseure
licht Mark Van Denesse
productie Monty

Op zaterdag 16 mei speelt Ellen Schoenaerts na de voorstelling een try-out concert in de foyer van Monty. Daarna zorgen DJ Metrobox en Jeroen Perceval aka Kramerr voor feest!

  • 14.05.09

    -  20u30
  • 15.05.09

    -  20u30
  • 16.05.09

    -  20u30