programma

23, 24.03

A Masterpiece: Or at least a brave attempt

DENNIS VANDERBROECK / HET ZUIDELIJK TONEEL

20u30

In A Masterpiece – Or at least a brave attempt probeert Dennis Vanderbroeck vanuit bestaande performances van zijn artistieke helden zelf een meesterwerk te maken. Hij bundelt daarbij elementen uit zijn eigen universum en tracht om via de genialiteit van onder andere Yves Klein, Bruce Nauman en Tina Turner tot die van zichzelf te komen. De stem van zijn 61-jarige vader die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, vormt de handleiding. Maar het gestage proces van vergeten voelt als een race tegen de klok en een strijd om zelf nooit vergeten te worden.

A Masterpiece is een zeer persoonlijke voorstelling en opent tegelijk de dialoog over kunst, herinneringen en het verdwijnen ervan. Vanderbroeck creëert een oefening in loslaten, opgroeien en ouder worden en toont hoe kunst ons leven kan redden en omgekeerd.

Foto’s website: Dennis Vanderbroeck

Een krachtig concept dat Dennis Vanderbroeck hier – ook visueel en fysiek – erg mooi uitwerkt

Karin Veraart - Theaterkrant

Over Dennis Vanderbroeck

Dennis Vanderbroeck is thuis in het theater, de modewereld en de beeldende kunsten. Na zijn bachelor Performance aan de Toneelacademie Maastricht behaalde hij een master Fine Art aan het Central Saint Martins. Dennis heeft modeshows ontworpen voor onder andere Dior, Calvin Klein en Raf Simons, maakte toneelbeeld voor onder andere Internationaal Theater Amsterdam en Het Nationale Theater en hij gooide onlangs internationaal hoge ogen met zijn ontwerp voor de spring/summer 2023 modeshow van Diesel. Met zijn Studio Dennis Vanderbroeck werkt hij op internationale schaal aan projecten in verschillende disciplines en contexten. Een fysieke ontmoeting in een fysieke ontworpen ruimte vormt altijd de kern van zijn werk.

Credits
Concept: Dennis Vanderbroeck
Performance: Dennis Vanderbroeck & Marco Vanderbroeck
Co-Creatie: Suze Milius
Scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck
Licht: Varja Klosse
Geluid: Roman Hiele
Kostuum: Rebekka Wörmann
Een productie van: Het Zuidelijk Toneel

Afbeeldingen website
Foto’s: Sofie Knijff en Frederik Heyman

  • 23.03.23

    -  20u30
  • 24.03.23

    -  20u30