programma

12, 13.04

Hooman Sharifi – Dans op afspraak

Hooman Sharifi - Dans op afspraak

20u00

Danser/choreograaf Hooman S is thuis in Monty. Sinds zijn debuutsolo op het Junge Hunde Festival in 1997 volgen we hem op de voet. Vorige maand sloot Sharifi het soloweekend af met een aangrijpende dansperformance over zijn dubbele identiteit. In april is hij een maand lang in residentie. Naar aanleiding daarvan zijn er een aantal toonmomenten onder de naam NO: unieke, eenmalige performances.

In NO 8 nodigt Hooman Sharifi filosoof Daniel Franco uit voor een gesprek over ‘identiteit’.

Op veertienjarige leeftijd vluchtte Hooman Sharifi van Teheran naar Noorwegen. “I have no identity, only a given identity like a passport. All my identities are not personal.”

NO9 en NO10 focussen op de relatie tekst en beweging. Daar waar de tekst een rustpauze ademt, gaat de danser verder. U kiest een stukje tekst uit Fragments d’un discours amoureux van Roland Barthes en u krijgt een solo voor u alleen!

Hooman Sharifi is wel vaker te gast in Monty. Zijn werk intrigeert ons al lang.

Danser/choreograaf Hooman Sharifi is voor Monty geen onbekende meer. Zijn werk intrigeert ons al lang. Hij bracht hier eerder oa. As if your death was your longest sneeze ever en Then such silence since the cries were last heard. 

  • 12.04.07

    -  20u00
  • 13.04.07

    -  20u00