programma

25.01

Hou vast! Laat Los!

Layla Önlen/Huseyin Umaysiz

20u30

Een analfabete vrouw probeert zich staande te houden. Ze verzet zich tegen de lezende wereld, de wereld waarin mannen het voor het zeggen hebben

Hou vast! Laat los! brengt drie monologen uit het boek Vrouwenverhalen van Deniz Kaptan. Het zijn portretten van doorsneevrouwen in een samenleving waar mannen heersen. Ze zitten vastgeklemd tussen verantwoordelijkheden en eigen wensen.

Deze vrouwen–verhalen zijn het soort geheim dat men alleen deelt met onbekenden. Niet om medelijden op te wekken, eerder om alles uit te kotsen. Er broeit iets in hen, klaar om over te koken en uit te barsten.

In hun wereld waar mannen domineren is het “de zotheid” die de vrouw overheerst. De bovennatuurlijke situaties die hierdoor ontstaan, doen ondanks alles glimlachen.
Soms weten we veel meer in onwetendheid.

In de pers

De sterkte van deze productie (…) zit hem vooral in de uitgekiende vormgeving, de scherpe scenografie van licht en attributen en in het fysieke spel van Layla Önlen die hier als een krachtige performer overtuigt. – Theaterkrant

Extra
Deze bijzondere voorstelling is voor Hüseyin Umaysiz zijn eerste werk als regisseur in de Vlaamse professionele theaterwereld. Voor actrice Layla Önlen is dit haar eerste professionele ervaring na jaren in het amateurtheater.

Turks

“Tut! Bırak!” oyun ve performansı birleştiren bir gösteri. Monologlar Deniz Kaptan’ın “Kadın hikayeleri” adlı kitabindan alındı. Bu kadın hikayeleri, yalnızca tanımadığınız insanlarla paylaşılan sır türünden hikayelerdir. Her hikayede patlamaya hazır, kaynamakta olan birşeyler var. Erkek egemen dünyada, kadınlara hakim olan ‘delilikle’ birlikte gelişen gerçeküstü olaylar her şeye rağmen bizi gülümsetmeyi başarıyor.

Yazar Deniz Kaptan | Konsept & reji Hüseyin Umaysız | Dramaturji Mesut Arslan | Performans Layla Önlen | Ses sanatçısı Stijn Demeulenaere | Işık tasarım Frank Hardy | Prodüksiyon Theater Antract/Hüseyin Umaysız | Ortak Prodüksiyon C-TAKT,Platform 0090

  • 25.01.19

    -  20u30