programma

26.09

Dag 2: Jonestown

Il Brigata | coproductie | LaFS

22u00

Op 18 november 1978 leidde sekteleider Jim Jones 918 mensen naar hun dood. Hoe veranderde het paradijs in een nachtmerrie?

Dag 2: Jonestown belicht de duistere kant van groepsdynamiek. De voorstelling staat stil bij de Jonestown Massacre.

In 1978 vlucht de Amerikaanse sekteleider Jim Jones met zijn commune The Peoples Temple naar Guyana. In het midden van de jungle richten ze Jonestown op. Het lijkt een paradijs. Tot Congreslid Leo Ryan met een aantal journalisten de plek bezoekt. De utopie stuikt ineen als ze van de leden briefjes toegestopt krijgen met de vraag hen mee te nemen naar de Verenigde Staten. Jones ontdekt het verraad en laat Ryan en zijn entourage ombrengen. In razernij verplicht hij zijn volgers gif te slikken. 918 mensen sterven daar die dag.

It is easier to consider Jonestown as something else, something foreign. The draw of denial is strong, to believe that we are independent and could never be duped, fooled or manipulated.

Timothy Lisagor

Het nieuwe gezelschap ‘Il Brigata’ is genoemd naar de vrolijke verhalenvertellers uit Boccaccio’s Decamerone. Il Brigata bestaat uit Elias Bosmans, Maarten Degraeuwe, Bartel Jespers, Gode Kempen, Simon Knaeps, Rino Sokol en Kevin Wekker.

Deze voorstelling maakt deel uit van Love at First Sight. Een festival met werk van (nieuwe) artiesten op diverse plekken in hartje Antwerpen.

  • 26.09.19

    -  22u00