programma

28, 29.11

I’m.potent

Sandra Sara Raes Oklobdzija

20u30

  • Engels
  • Nederlands
  • NT2
  • Servisch/Bosnisch
  • voorstelling
  • première
  • Duur: 75 min

I’m.potent brengt het verhaal van twee vriendinnen die samen sollicitatiegesprekken inoefenen. De voorstelling slingert als een amusante achtbaan van luchtige vrolijke-meiden-scènes naar de precaire situatie waarin (migranten)vrouwen zich bevinden. Centraal staat werkgelegenheid tijdens ballingschap, meer specifiek de dualiteit tussen het potentieel van de arbeidsmarkt en de (tijdelijk) machteloosheid van een kandidaat met migratieachtergrond. I’m.potent neemt de complexiteit van dagdagelijkse handelingen onder de loep en stelt ze bloot binnen deze specifieke context.  

 

Voor het maken van deze voorstelling, baseert Oklobdzija zich op authentieke ervaringen, gevoed door de meer dan 200 schriftelijke sollicitaties en motivaties, een 50-tal sollicitatiegesprekken en talloze koffiemeetings tijdens hun eerste vijf jaar in België. Ook Sartre’s ‘Exit’ en Tsjechov’s ‘The Bet’ spelen een rol. 

Sandra Sara Raes Oklobdzija is artivist, conceptueel kunstenaar, onderzoeker, curator en is sinds 2012 gevestigd in Brussel. Momenteel is ze Lattitude resident in Monty en werkt ze aan een doctoraat verbonden aan het RITCS en VUB. De voorstelling I’m.potent kadert binnen dat onderzoek en gaat bij Monty in première.

concept, tekst & regie Sara Oklobdzija spel Nela Djenisijevic Deleu, Sara Oklobdzija licht design Koen Raes dramaturgisch advies Sarah Vanhee decor ontwerp en uitvoering Vera Stevanovic, Herman Sorgeloos & Koen Raes muziek & sound design Marko Ostojic project coördinator Sandra Raes productie ROBIN vzw coproductie KAAP presentatie Monty, KAAP, GC De Markten