programma

13, 14.02

Ways To Submit

Ira Brand | Belgische première

20u30

Een performance over macht, dominantie en onderwerping

Ways To Submit onderzoekt wat het betekent om te spelen met dominantie. Wie geeft zich over en wie pakt de macht? En welke fysieke, psychologische, sociale en seksuele aspecten  spelen mee in hoe wij ons verhouden tot een ander en tot macht?

Performer Ira Brand zet haar lichaam en haar taal in om de grenzen van wederzijdse overgave en onderdrukking te onderzoeken. Ze nodigt je uit in een fantasie, een spel, een dialoog, een voorstelling, een gevecht. Een serie duetten rondom macht. Ways To Submit probeert om een reeks complexe, stuk voor stuk unieke ontmoetingen te ensceneren. Afwisselend tussen agressief, boos, teder, speels, gevaarlijk, voorspelbaar en toch verrassend.

De performance maakt het publiek medeplichtig, als strijders dan wel als getuigen, of zelfs als voyeurs. Wat doen we in situaties als deze? Wat willen we zien? Waar ligt onze verantwoordelijkheid, individueel en collectief? Wat betekent het om te spelen met dit soort dynamiek? En wat is er nodig om iets onverwachts te laten gebeuren?

“A fantastic and constantly surprising piece of theatre that discusses power on multiple levels”
– **** The Spy In The Stalls

Over de maker

De Ierse Ira Brand is kunstenaar, schrijver, performer en curator. Ze creëert live interdisciplinaire performances waarin ze persoonlijke ervaringen gebruikt om zich uit te spreken over sociale, politieke en hedendaagse onderwerpen. Een actueel thema binnen haar werk is macht en hoe dat wordt bepaald door taal, gender en verlangen. Ze tourde reeds door de UK en daarbuiten, solo en als co-director van het bekroonde kunstenaarscollectief Forest Fringe. Ira Brand studeerde in 2019 af aan AHK-masteropleiding DAS Theatre met de solo Ways To Submit.

  • 13.02.20

    -  20u30
  • 14.02.20

    -  20u30