programma

23, 24.01

’t Barre Land, Tijdelijke Samenscholing en Theatertroep | It is a tale told by an idiot | Belgische première

't Barre Land, Tijdelijke Samenscholing en Theatertroep | It is a tale told by an idiot | Belgische première

20u30

€12 | €10 | €8 | €6


Entertainment met een goed gevoel voor humor, smaakvol en van universeel erkende kwaliteit. Omwille van alle andere aanwezigen, worden onbeschaafde jonge mannen niet toegelaten.
(affiche, Berlijn, 1928)

Door de economische terugval gaan de drie gezelschappen op de ouderwetse manier samen opereren in een intercollectieve samenwerking. Er worden verschillende stukken ingestudeerd, met wisselende samenstellingen. Hun huidige repertoire bevat De Blinden (Maeterlinck), Macbeth (Shakespeare) een hedendaagse herschrijving van Reigen (Schnitzler), Worstward Ho (Beckett), en Bartleby, een verhaal van Wall Street (Melville).

Programma:

23 januari: ’t Barre Land en Tijdelijke Samenscholing presenteren

Bartleby, een verhaal van Wall Street (van H. Melville) een monoloog van Margijn Bosch samen met Czeslaw de Wijs

Worstward Ho (van S. Beckett) een monoloog/dialoog van Vincent van den Berg en Martijn Nieuwerf

24 januari: ’t Barre Land, Theatertroep en Tijdelijke Samenscholing presenteren

Het kraakvers geschreven Rijen, gebaseerd op Reigen van Schnitzler: een stuk met 3 ensembles en 10 spelers

Bartleby, een verhaal van Wall Street (van H. Melville): een monoloog van Margijn Bosch samen met Czeslaw de Wijs

 


’t Barre Land heeft in de loop der jaren een rijk repertoire opgebouwd met eigenzinnige interpretaties van twintigste-eeuwse toneelklassiekers. Hun losse, speelse en transparante stijl staat garant voor een avond toegankelijk en messcherp theater, een weldaad voor de geest én de lachspieren.

En ‘t Barre Land brengt met zich de fine fleur van het Nederlands toneel mee! De Theatertroep is een jong en dynamisch Amsterdams theatercollectief. Hun originele en interdisciplinaire manier van theater maken wordt vooral gekenmerkt door een ‘knip-en-plak dramaturgie’, met als bindmiddel associatie en muzikaliteit.

Tijdelijke Samenscholing bestaat uit de toneelspelers Michiel Bakker en Carole van Ditzhuyzen en muzikant Stan Vreeken. In hun werk mengen zij maatschappelijke en literaire bronnen met persoonlijke verhalen, thema’s en gedachten. In de voorstellingen is altijd muziek aanwezig als een autonome stem.credits:

met Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Anouk Driessen, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Laura Mentink, Martijn Nieuwerf, Roos Visser en Czeslaw de Wijs

  • 23.01.15

    -  20u30
  • 24.01.15

    -  20u30