programma

22, 22, 23, 23.10

Mount Average

JULIAN HETZEL / CAMPO

Welkom in Mount Average. Tijdens dit performatieve parcours neemt Julian Hetzel ons mee op een fabrieksbezoek dat ons confronteert met onze eigen ideologieën. Dit keer vermaalt de theatermaker standbeelden van heersers, dictators en tirannen tot pulp om ze een zinvolle nieuwe invulling te geven. Mount Average stelt verworven rechten, tradities, privileges en rijkdom, ideologieën en totalitaire ideeën in vraag, aspecten die elke (postkoloniale) maatschappij met zich meedraagt. In deze industriële omgeving zorgt de clash tussen het statische verleden en het fluïde heden voor een productieve frictie die heel wat stof doet opwaaien.

Julian Hetzels performances zijn pogingen om de wereld te ontrafelen terwijl hij strategieën probeert aan te reiken om ze te kunnen transformeren. In zijn werk geeft hij speculatieve methodes die ons zowel met de trauma’s van het verleden, als met de uitdagingen van het heden leren omgaan. De toekomst ligt in onze handen.

Praktisch

Mount Average is een performatief parcours, waarbij per tijdsslot van 10 minuten 4 mensen binnen kunnen. De totale duur is 70 min en de voorstelling is in het Engels gesproken. Reserveer je tijdslot online of stuur een mailtje naar [email protected].

Reserveer je online tickets? Dan doe je dat voor een entree binnen een timeframe van één uur. Dat wil zeggen dat je binnen dat uur zult kunnen binnengaan. Enkele dagen voordien krijg je het exacte toegangsuur per mail toegestuurd. Dit doen we om een optimale bezetting te garanderen en wachttijden te vermijden.

Stel, je reserveert tickets voor vrijdag 22 oktober om 20:00, dan zal je tussen 20:00 en 21:00 kunnen binnengaan. Het exacte uur ontvang je per e-mail. Kom op tijd, want zonder jou is er geen voorstelling.

In de pers

“Hoe beeld je de toekomst uit, hoe laat je angst zien, en gaandeweg stapelen de vragen zich nog op. Dat is meteen de kracht van deze mooi vormgegeven installatie: ze is nooit eenduidig of activistisch, maar roept keer op keer op tot reflectie. Met een oergeestige apotheose.” — ★★★★☆ de Volkskrant, Karin Vervaat

“Voor die oneindige cyclus van creatie en deconstructie – het voortdurend opbouwen, in stand houden en weer neerhalen van machtsstructuren – zijn we gezamenlijk verantwoordelijk. Wie dat onder ogen ziet, wordt overvallen door de onnoemlijke uitzichtloosheid ervan óf de oneindige mogelijkheden die dat biedt. Hetzel voegt hiermee weer een spannend, meerduidig werk toe aan zijn oeuvre.” — ★★★★☆ NRC, Sander Janssens

“In een speels concept van constructie en deconstructie legt Hetzel mechanismen van ontwrichting bloot.” — Theaterkrant, Keuze van de criticus, Moos van den Broeck

“Julian Hetzels werken behoren op dit moment tot de meest radicale evenementen in de kunstwereld.” – Anja Nioduschewski, Theater der Zeit

Over de maker

Julian Hetzel (°1981) gelooft dat kunst zowel luid, bizar en brutaal, als mooi, inspirerend, mysterieus en divers moet zijn. Theater is voor hem een manier om de complexiteit van de wereld te verkennen en om de uitkomsten daarvan zo vorm te geven dat het publiek meegenomen en geraakt wordt. Zijn voorstellingen wekken verwondering en confronteren, dagen uit en roepen soms heftige reacties op. Marijn Lems (in het NRC) noemt Hetzel een “beroepsprovocateur” die de grenzen van wat acceptabel is bewust overschrijdt. Monty toonde reeds All Inclusive en The Automated Sniper van Julian Hetzel.

 • 22.10.21

  -  20u00
 • 22.10.21

  -  21u00
 • 23.10.21

  -  19u00
 • 23.10.21

  -  20u00