programma

13, 13, 14, 14.11

Mount Average | UITGESTELD

Julian Hetzel / CAMPO | Mount Average

VOORSTELLING UITGESTELD • Om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat deze voorstelling niet door. In overleg met de artiesten bekijken we of er nieuwe data gevonden kunnen worden. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Welkom in Mount Average. Tijdens dit performatieve parcours neemt Julian Hetzel ons mee op een fabrieksbezoek dat ons confronteert met onze eigen ideologieën. Dit keer vermaalt de theatermaker standbeelden van heersers, dictators en tirannen tot pulp om ze een zinvolle nieuwe invulling te geven. Mount Average stelt verworven rechten, tradities, privileges en rijkdom, ideologieën en totalitaire ideeën in vraag, aspecten die elke (postkoloniale) maatschappij met zich meedraagt. In deze industriële omgeving zorgt de clash tussen het statische verleden en het fluïde heden voor een productieve frictie die heel wat stof doet opwaaien.

Julian Hetzels performances zijn pogingen om de wereld te ontrafelen, terwijl hij strategieën probeert aan te reiken om ze te kunnen transformeren. In zijn werk geeft hij speculatieve methodes die ons zowel met de trauma’s van het verleden, als met de uitdagingen van het heden leren om te gaan. De toekomst ligt in onze handen.

Praktisch

Mount Average is een performatief parcours. De voorstelling duurt 60 minuten en per tijdsslot van 10 minuten kunnen 4 mensen binnen.

Reserveert u tickets? Dan doet u dat voor een entree in het timeframe van één uur. Dat wil zeggen dat u binnen dat uur zult kunnen binnengaan. U krijgt enkele dagen voordien uw exacte toegangsuur per mail toegestuurd. Dit doen we om een optimale bezetting te garanderen en wachttijden te vermijden.

Stel, u reserveert tickets voor vrijdag 13 november om 20:00, dan zult u tussen 20:00 en 21:00 kunnen binnengaan. Het exacte uur ontvangt u per e-mail. Kom op tijd, want zonder u is er geen voorstelling.

Over Julian Hetzel

Julian Hetzel (°1981) gelooft dat kunst zowel luid, bizar en brutaal, als mooi, inspirerend, mysterieus en divers moet zijn. Theater is voor hem een manier om de complexiteit van de wereld te verkennen en om de uitkomsten daarvan zo vorm te geven dat het publiek meegenomen en geraakt wordt. Zijn voorstellingen wekken verwondering en confronteren, dagen uit en roepen soms heftige reacties op. Marijn Lems (in het NRC) noemt Hetzel een “beroepsprovocateur” die de grenzen van wat acceptabel is bewust overschrijdt. Monty toonde reeds All Inclusive en The Automated Sniper van Julian Hetzel.

In de pers

“Hoe beeld je de toekomst uit, hoe laat je angst zien, en gaandeweg stapelen de vragen zich nog op. Dat is meteen de kracht van deze mooi vormgegeven installatie: ze is nooit eenduidig of activistisch, maar roept keer op keer op tot reflectie. Met een oergeestige apotheose.” — ★★★★☆ de Volkskrant, Karin Vervaat

“Voor die oneindige cyclus van creatie en deconstructie – het voortdurend opbouwen, in stand houden en weer neerhalen van machtsstructuren – zijn we gezamenlijk verantwoordelijk. Wie dat onder ogen ziet, wordt overvallen door de onnoemlijke uitzichtloosheid ervan óf de oneindige mogelijkheden die dat biedt. Hetzel voegt hiermee weer een spannend, meerduidig werk toe aan zijn oeuvre.” — ★★★★☆ NRC, Sander Janssens

“In een speels concept van constructie en deconstructie legt Hetzel mechanismen van ontwrichting bloot.” — Theaterkrant, Keuze van de criticus, Moos van den Broeck

“Julian Hetzels werken behoren op dit moment tot de meest radicale evenementen in de kunstwereld.” – Anja Nioduschewski, Theater der Zeit

 • 13.11.20

  -  20u00
 • 13.11.20

  -  21u00
 • 14.11.20

  -  19u00
 • 14.11.20

  -  20u00