programma

7, 8.10

Misdaad en Straf

LAZARUS

20u30

Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster de kop in met een bijl. Met een bijl… ? Hij rooft wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats. Maar die bijl… Bewijzen zijn er niet. Er is alleen het heel sterke vermoeden van één rechercheur.

Op de vlucht voor de wet en zijn geweten dwaalt Raskolnikov door de steegjes van Sint-Petersburg en tuimelt hij van de ene bizarre ontmoeting in de andere. Het regent, maar het is heet. Hij is wakker, maar toch is hij aan het dromen. Hij leeft, maar het voelt alsof hij dood is. Komt de redding weer maar eens van een vrouw? Misdaad en Straf is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor ’s mans oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God.

Gefundenes Fressen voor de Lazarussen: een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

Lazarus - Misdaad en straf, al 150 jaar razend actueel

Over de Makers

LAZARUS is een collectief van vijf theatermakers, sinds 2017 het huisgezelschap van ARSENAAL/LAZARUS in Mechelen. Vorig seizoen waren ze in Monty nog te zien met Iemand moet het doen, samen met Robbin Rooze.

Credits
naar: Dostojevski
van en met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Patricia Kargbo, Günther Lesage, Femke Stallaert, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Ariane van Vliet
kostuum: Karen De Wolf
lichtontwerp: Stef Stessel
een productie van: ARSENAAL/LAZARUS
coproductie: Perpodium
met steun van: de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

  • 07.10.22

    -  20u30
  • 08.10.22

    -  20u30