programma

28, 29.05

Lazarus | Idealentrilogie

Lazarus | Idealentrilogie

17u00

DE IDEALENTRILOGIE Drieluik over de platonische idealen waarheid, schoonheid en goedheid.

Het Uur van de Waarheid (2005). Voorstelling over wat we allemaal niet weten, hoe we daar iets aan zouden kunnen doen en hoe dat dan toch weer misloopt. “Wist ge dat een normaal mens in een normaal gesprek gemiddeld om de tien minuten liegt?”

Kunstwe®k (2008). Onderzoek naar de betekenis van het begrip authenticiteit, het belang ervan en de leugenachtigheid van zij die er hun leven aan weiden. “Alle informatie die essentieel is om te weten of het goed zit of niet krijgt ge in de eerste vier seconden. Al de rest is balast en afleiding.”

Zo goed als (2011). Over het domino-effect van een beslissing die nochtans de juiste was. En over de vraag of juist wel goed is. Want als dat niet zo is… “En als we nu eens ophouden te doen wat we altijd doen. Als we nu eens stoppen kijken en luisteren. Wat gebeurt er dan?”

Op 17 maart 2011 gaat Zo goed als in première. Aansluitend zijn de drie voorstellingen afzonderlijk te bekijken of in een marathonreeks.

Van en met: Kristine Van pellicom, Joris Van den Brande, Els Olaerts, Bart Luypaert, Günther Lesage, Pieter Genard, Karen De Wolf en Dominique Collet

  • 28.05.11

    -  17u00
  • 29.05.11

    -  17u00