programma

11, 12, 13.06

Iemand moet het doen | UITGESTELD

LAZARUS & Robbin Rooze | IEMAND MOET HET DOEN | UITGESTELD

20u30

VOORSTELLING UITGESTELD • Door de impact van het coronavirus op het repetitieschema van deze voorstelling, werd deze voorstelling uitgesteld. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. In overleg met de artiesten bekijken we of er nieuwe data gevonden kunnen worden. 

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in het toenmalige Oost-Pakistan (Bangladesh). Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidingslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen.

Over de makers

LAZARUS is een collectief van zes theatermakers dat sinds 2006 origineel Nederlandstalig teksttheater maakt. Hun voorstellingen laten zich kenmerken door baldadige speelsheid en schijnbare lichtvoetigheid. Zelfgeschreven teksten worden afgewisseld met bewerkingen van vaak klassieke (bij voorkeur Oost-Europese) romans.

20’sessie – Spijker uw kennis bij in 20 minuten

Over individueel activisme – I don’t take it anymore! door Arno Kempynck van Hart boven Hard
op zaterdag 13 juni om 19u50 in het café.

  • 11.06.20

    -  20u30
  • 12.06.20

    -  20u30
  • 13.06.20

    -  20u30