programma

21, 22, 23, 24.10

Stukken Van Mensen

LAZARUS

20u30

Stukken Van Mensen is een onvoorbereid, onvoorspelbaar, onverstelbaar, onontkoombaar, onbetaalbaar, onovertroffen, onpartijdig, ontbijtspek, onafgebroken, ongebruikelijk, ondertiteld, ontwapenend, ontroerend toneelfeestje dat draait om ongebreideld plezier. Met ontelbare onderbetaalde gastacteurs!

Elke avond een nieuwe voorstelling, gespeeld met het blad in de hand of met autocue in de ooghoek, waarbij geput wordt uit 1000 jaar toneel- , 100 jaar film- en 10 minuten gedichtenliteratuur.

De Lazarussen bieden, als bedenkers, als masters of ceremony en als acteurs, uiteenlopende gastspelers en reeds ontdekte en nog onontdekte schrijvers een podium. Op zoek naar een volstrekt eigen ‘canon’ waarin taal- noch landsgrenzen een rol spelen.

Stukken Van Mensen is een staalkaart van inhouden en mensen, een avond waarop spelers even vaak uit hun rol vallen als erin zitten, een doorsnede van wat theater was, is en kan zijn. Doorzichtig, licht, kwetsbaar. En zonder pretentie.

Gastacteurs

woensdag 21 oktober Koen De Graeve en Lien Thys
donderdag 22 oktober Marjan De Schutter en Sofie Palmers
vrijdag 23 oktober Lisah Adeaga en Geert Van Rampelberg
zaterdag 24 oktober Janne Desmet en Sachli Gholamalizad

Over LAZARUS

LAZARUS is een collectief van zes theatermakers dat sinds 2006 origineel Nederlandstalig teksttheater maakt. Hun voorstellingen laten zich kenmerken door baldadige speelsheid en schijnbare lichtvoetigheid. Zelfgeschreven teksten worden afgewisseld met bewerkingen van vaak klassieke (bij voorkeur Oost-Europese) romans. Het concept van Stukken Van Mensen kende zijn oorsprong in 2014. Toen speelde LAZARUS een reeks van 10 avontuurlijke avonden.

“Aangezien ze bij LAZARUS geen zwartkijkers zijn, werd het een terugkeer naar de essentie. Spelen. Rollen aannemen. Maximaal doen alsof. (…) Er komt weer plaats vrij voor veel spelplezier. (…) Het kriebelt om de andere opvoeringen – de gastacteurs die nog volgen, zijn niet van de minsten – ook te gaan bekijken.” ★★★★ – Het Nieuwsblad, Magali Degrande

 • 21.10.20

  -  20u30
 • 22.10.20

  -  20u30
 • 23.10.20

  -  20u30
 • 24.10.20

  -  20u30