programma

24.03

le Mouton Noir | ECHTE MANNEN

le Mouton Noir | ECHTE MANNEN

20u30

Associatief, beeldend, inventief, op het scherpst van de snede en rafelig. En goed gespeeld.
De vier acteurs hebben allemaal hun kwaliteiten en hun charme. Khadija El Kharraz Alami durft het verst te gaan. Échte mannen laat zien dat Le Mouton Noir lef en ideeën heeft.

Koenigs schakelt soepel tussen innemend, dienstbaar, hoffelijk, wreed en gevaarlijk. Een geweer heeft hij ook. Mannen hebben geweren.**** De Theaterkrant 

Vier mensen zijn opgegroeid zonder vader en maken zich los van deze ontbrekende figuur. De strijd die ze met hem nooit hebben kunnen aangaan, vechten ze uit met elkaar. Ze proberen hun identiteit te benoemen als wie ze willen zijn; sterk, slim, succesvol, maar voor wie eigenlijk? Proberen ze nog steeds diegene te behagen die er niet is?

Ze dwingen elkaar een visie te vormen over grote onderwerpen, zoals liefde, geloof, eenzaamheid, onbevangenheid, ambitie en de dood. Hun hart op tafel, hun dromen op de schop, hun angsten zichtbaar, hun verlangens voelbaar; zo krijgt de afwezigheid van de vader steeds meer vorm.

In deze persoonlijke voorstelling proberen ze de grens op te zoeken van hun kwetsbaarheid. Ze gebruiken hun verbeelding als escape-button, masker op, weg uit de realiteit. Ze pogen zo oprecht mogelijk, zonder censuur, zich te manifesteren als mens, als kunstenaar, als geliefde, als dochter van, als zoon van, als kind.

le Mouton Noir is als collectief verbonden aan Productiehuis Rotterdam en brengt in het voorjaar ’17 haar tweede voorstelling ÉCHTE MANNEN.

concept en spel le Mouton Noir (Khadija El Kharraz Alami en Scarlet Tummers), Merel Severs, Gustav Koenigs | productie Productiehuis Rotterdam | coproductie De Brakke Grond, C-Mine | artistieke begeleiding Suzan Boogaerdt, Lotte van den Berg | techniek Jasper Kop

Silent conversation
Na afloop van Échte Mannen krijg je de kans om deel te nemen aan een silent conversation. Een unieke manier van ‘napraten’ waarbij je op een comfortabele manier wordt uitgenodigd om te reflecteren op de voorstelling.
Neem plaats aan tafel en laat je verrassen!

Beluister het interview in Theatermakers op Amsterdam FM!

  • 24.03.17

    -  20u30