programma

16.12

Zonnecrème

LEENTJE VANDENBUSSCHE

20u30

Na een leven als theatermaker omschrijft Leentje Vandenbussche zichzelf nu als “deskundige cultureel vertrouwen” en werkt ze “per spel aan herstel”. Zo ook met de double bill #tastoe en Zonnecrème.

Zonnecrème neemt het op voor de kunsten, gebracht door iemand die er lang niets van moest weten. Vandenbussches missie? Een ontwapende mini-kunstervaring die je vooral goesting doet krijgen naar meer.

Een goed beetje vet is altijd goed. Als je de kast ineen zet, je fiets op punt stelt, je aardappelen bakt, je schoenen poetst of je neus inwrijft voor - o daar is ie weer - de zon, soms zelf in de winter. Of het nu met factor 10 of 50 is, WD40 of extra vierge: smeren voedt en beschermt, beschermt en voedt. En dat, beste smeervrienden, doet kunst ook.

Over Leentje Vandenbussche

Leentje Vandenbussche raakte tijdens haar opleiding 3Dimensionele vormgeving in de ban van existentiële onderwerpen. Een decennium wijdde ze aan een intens en veelzijdig creatieproces over ‘niets, alles, de dood en iets’. Met haar grafische monnikenstudies de Hapax Legomenon van Wachten op Godot en Alles op Canvas maakte ze haar opwachting in Monty. Nu zet ze haar verbindende kracht en aparte logica in om ons micro-netwerk aan gemeenschapsgevoel (terug) voelbaar te maken.

Credits
van en met: Leentje Vandenbussche
Redactie: Tineke De Meyer

  • 16.12.22

    -  20u30