programma

14, 15.05

Na de repetitie

Lien Thys & Tim Bogaerts | coproductie

20u30

CORONA-UPDATE | Deze voorstelling werd geannuleerd.

We ontmoeten twee acteurs op scène, vurig aan het werk. Tijdens de repetitie dringt geleidelijk aan de realiteit van buiten de zaal binnen. Wanneer deze realiteit clasht met de geënsceneerde werkelijkheid kijken de acteurs elkaar aan met de vraag: wie spreekt er nu eigenlijk?

Lien en Tim balanceren op de scheidingslijn tussen het gerepeteerde en het werkelijke. In dit ambigue spel stellen ze zichzelf de vraag wat het betekent om nét wel, of nét niet te passen in de verbeelding van een ander. Na de repetitie – naar de gelijknamige film van Ingmar Bergman – biedt een caleidoscopische blik op het proces van het eindeloos herscheppen van je dromen, jezelf en de ander.

In de pers

“Thys en Bogaerts zijn nog maar net afgestudeerd, maar tonen in dit sprankelende duet hun spelerskwaliteiten. Ook de vorm is doordacht: wij bekijken hen vanop een tribune op de scène, terwijl zij de hele zaal bespelen.” – Filip Tielens in De Standaard

Over Lien Thys & Tim Bogaerts

Lien Thys en Tim Bogaerts leerden elkaar kennen als montignards#3, daar kwamen ze voor het eerst in aanraking met het werk van Ingmar Bergman. Nu maken ze samen Na de repetitie. Tim Bogaerts studeerde in 2016 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht en speelde voor gezelschappen als NTGent, KVS, Ultima Vez/Wim Vandekeybus en Compagnie Lodewijk/Louis. Lien Thys studeerde in 2018 af aan de spelopleiding van het RITCS en speelde voor gezelschappen als LAZARUS, Abattoir Fermé, Het Nationale Theater en Theater Stap.

> Lees het interview met de makers

  • 14.05.21

    -  20u30
  • 15.05.21

    -  20u30