programma

25, 26, 27.01

De Vogels

Lieselotte De Keyzer / de polen

20u30

 • Nederlands
 • voorstelling
 • première

Moegetergd door corruptie en bureaucratie ontvluchten twee Atheense burgers hun geliefde stad. Vastberaden een betere plek te vinden, sluit Peisthetairos een verbond met de vogels om tussen hemel en aarde een nieuwe stad te bouwen. Maar al snel trekt hij de macht naar zich toe. Nog voor de muren goed en wel voltooid zijn, krijgen ze te kampen met onuitgenodigde gasten en misnoegde goden.

Voor deze nieuwe voorstelling gaan Lieselotte De Keyer en Kobe Chielens aan de slag met De Vogels (414 v. Chr.) van de Griekse komedieschrijver Aristophanes. Ze nodigen hiervoor acteurs Louise Bergez, Hans Mortelmans en beeldend kunstenaar Sibran Sampers uit.

Aan de hand van de oude structuur, de tijdloze thema’s en archetypische figuren in de tekst construeert het viertal hun eigen toneel en spel.

Een vrolijke voorstelling die in schril contrast staat met de sombere boodschap van de tekst.

Een beeldende komedie over vogels, macht en Griekse Goden.

de polen is het collectief van acteurs en theatermakers Lieselotte De Keyzer en Kobe Chielens. Beeld, beweging, klank en ritme zijn vaste elementen in hun voorstellingen. Voor De Vogels werken ze samen met Louise Bergez, Hans Mortelmans en beeldend kunstenaar Sibran Sampers.

 • 25.01.24

  -  20u30
 • 26.01.24

  -  20u30
 • 27.01.24

  -  20u30

Concept Lieselotte De Keyzer en Kobe Chielens Tekst Aristophanes Spel & dans Louise Bergez, Kobe Chielens, Lieselotte De Keyzer, Hans Mortelmans en Sibran Sampers Scenografie Sibran Sampers Lichtontwerp Juriaan Houttekier Productie de polen vzw Coproducent Tentoo Payroll Services Met dank aan Monty, De Grote Post, KVS, ArteMista, KWP/Kunstenwerkplaats, Campo en de Vlaamse Overheid Foto's website Pieter Dumoulin