programma

19, 20.10

Desire

LOUIS JANSSENS

20u30

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens, en de drang om blijvend te kunnen beginnen, zonder te eindigen of ergens aan te komen.

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen. In Desire doen ze dat wel, om zo te ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken. Ze praten, stamelen, zingen en bewegen rusteloos over de lege scène.

Desire is een verstilde voorstelling over het verlangen om iets mee te maken. Om geliefd te worden, om aangeraakt te worden. Het universele verlangen naar verbinding wordt op een speelse en persoonlijke manier voelbaar gemaakt. Het publiek wordt meegenomen in een herkenbare en intieme gedachtenwereld.

“In de wonderschone voorstelling Desire hunkeren vier mensen ernaar gezien te worden.”

NRC ★★★★★

“Onder hun hunkering wordt het gat van onvermogen steeds groter en schrijnender. In Desire maakt Janssens poëzie van het desolate.”

Trouw ★★★★

“Behalve hun lichaam tonen ze ook hun ziel, wat hen beweegt, wat hun verlangen en teleurstellingen zijn. Desire levert prachtige zinnen op, betekenisvolle stiltes en liefdevolle aanrakingen.”

De Volkskrant ★★★★

Over Louis Janssens

Louis Janssens (1995) studeerde in 2018 af aan de richting Drama, KASK Gent. Van 2012 tot 2022 vormde hij samen met Ferre Marnef het tweekoppig collectief Desnor. Na de solo Serenade en het duet Analoog met Willem de Wolf (De Hoe) – beide voorstellingen werden voor het TheaterFestival geselecteerd – maakt Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers Desire. Het is een volgende stap in het creëren van voorstellingen die zowel een poëtische en intieme, als vreugdevolle en speelse wereld weten te verbeelden.

Credits

tekst: Louis Janssens, Peter Seynaeve, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits
spel: Louis Janssens, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits
eindregie: Peter Seynaeve
lichtontwerp & techniek: Eva Dermul en Lies Van Loock
productieleiding: Lori Tuerlinckx
productie: vzw Louis
met steun van: Monty, C-mine, CAMPO, De Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard, deAuteurs en de Vlaamse Overheid
met dank aan: Kaaitheater, Simon Baetens, Tim Taveirne, Elsemieke Scholte en Willem de Wolf

foto’s: Sofie Knijff

  • 19.10.23

    -  20u30
  • 20.10.23

    -  20u30