programma

13, 13.01

Magna Plaza – Wunderbaum

Magna Plaza - Wunderbaum

Magna Plaza

Met Magna Plaza zoekt Wunderbaum bewust de extremen op van het spelen op locatie. Op de verschillende verdiepingen van een shoppingcenter, te midden van de winkelende mensenmassa, ontspinnen zich drie verhalen over de liefde. Acteur Matijs Jansen vraagt aan een nietsvermoedend voorbijganger hoe laat het is en zucht dan: ‘Ze is al een half uur te laat, mijnheer. Denkt u dat ze nog komt opdagen?’

De gewone passant ziet de acteurs wel bezig, maar begrijpt niet meteen dat het om theater gaat. Enkel de toeschouwers hebben het overzicht. Zij horen de haarscherpe dialogen samen met filmische flarden muziek via hun koptelefoon en dringen zo de gedachtenwereld van de personages binnen. Magna Plaza verbindt liefde met economie. Maar wat als de liefde sterker wordt dan de wet van vraag en aanbod?

 

Wunderbaum dwong met de Rollende Road Show meteen een selectie voor het Vlaamse Theaterfestival af. Nu pakt het Vlaams-Nederlands collectief uit met Magna Plaza, een theatervoorstelling op locatie in een shoppingcenter en Maybe Sweden, hun eerste langspeelfilm.

Wunderbaum vlucht niet weg in de beslotenheid van een theaterzaal. Hun wil om op locatie te spelen en hun groot maatschappelijk engagement vormen de ingrediënten voor het authentieke Wunderbaumrecept.

  • 13.01.07

    -  14u00
  • 13.01.07

    -  17u00