programma

28, 29.11

MaisonDahlbonnema & Needcompany / The Ballad of Ricky & Ronny

MaisonDahlbonnema & Needcompany / The Ballad of Ricky & Ronny

20u30

The Ballad of Ricky and Ronny – a pop opera is nog maar een paar keer te zien geweest in ons land, maar sleepte toch al een selectie in de wacht voor het Theaterfestival 2008. De jury loofde de pop opera van MaisonDahlBonnema voor zijn ‘sprankelend nihilisme (indien het nog niet bestaat, is het met The Ballad of Ricky and Ronny uitgevonden)’, en noemde de pop opera ‘een van de meest bevreemdende voorstellingen van dit seizoen’. De voorstellingen in Monty maken delen uit van een ruime Europese najaarstournee.

Anna Sophia Bonnema en Hans Petter Dahl zingen het publiek toe vanuit hun alter ego’s Ricky en Ronny. Deze twee geliefden menen dat ze recht hebben op alles, en als het leven anders loopt dan ze hadden gedacht, nemen ze hun toevlucht tot een fantasiewereld waar alles nog mogelijk is. Hoe meer ze zingen, des te verder maken ze zich los van de herkenbare werkelijkheid. Tot ze zich uiteindelijk te pletter lopen tegen de illusie van de maakbaarheid van het geluk.

The Ballad of Ricky and Ronny is een theatervoorstelling en concert in één. Maar dan in een volkomen nieuwe en onwaarschijnlijk extreme vorm. Wat start als een kinky soap mondt uit in een psychedelisch concert met lyrische uitbarstingen.

Ricky and Ronny is het verhaal van een hedendaagse liefde, die nog navibreert in de schokgolf van toen. Geen rock machismo. Geen adrenaline. Geen testosteron. Enkel nog de essentie. Twee stemmen. Eén ritme. Een staaltje van kwetsbaarheid dat maar heel weinig in het theater valt mee te maken.  (Etcetera)

voorstelling in het Engels met Nederlandse boventiteling

performance in English, with Dutch surtitles

In their newest performance, Anna Sophia Bonnema and Hans Petter Dahl search for the ultimate combination of stage play and concert. Singing to the audience in the guise of their alter egos Ricky and Ronny, they offer the glamour of a psychological kinky soap and transform it into a psychedelic concert with lyrical outbursts.

  • 28.11.08

    -  20u30
  • 29.11.08

    -  20u30