programma

12, 13.01

Maybe Sweden – Wunderbaum

Maybe Sweden - Wunderbaum

20u30

Maybe Sweden

De laatste maanden werd Europa overspoeld met Afrikanen die hun droom achterna gingen. Met Maybe Sweden, hun allereerste langspeelfilm, gaat Wunderbaum daarop in.

Vijf jonge mensen trekken zich terug op leesvakantie in het Zuiden. Ongevraagd worden zij geconfronteerd met een groep Afrikaanse vluchtelingen op doortocht. Hun buitenverblijf verandert langzaam in een hulppost.

Maybe Sweden beeldt de paradox uit van de multiculturele samenleving, zonder te claimen de waarheid in pacht te hebben. Op een bedrieglijke eenvoudige manier toont Maybe Sweden de dubbelzinnige houding van het westen tegenover de vreemdeling.

 

Wunderbaum dwong met de Rollende Road Show meteen een selectie voor het Vlaamse Theaterfestival af. Nu pakt het Vlaams-Nederlands collectief uit met Magna Plaza, een theatervoorstelling op locatie in een shoppingcenter en Maybe Sweden, hun eerste langspeelfilm.

Wunderbaum vlucht niet weg in de beslotenheid van een theaterzaal. Hun wil om op locatie te spelen en hun groot maatschappelijk engagement vormen de ingrediƫnten voor het authentieke Wunderbaumrecept.

  • 12.01.07

    -  20u30
  • 13.01.07

    -  20u30