programma

2, 3.02

Shown and Told

MEG STUART & TIM ETCHELLS

20u30

In Shown and Told delen choreograaf/danser Meg Stuart en schrijver/performancekunstenaar Tim Etchells hun artistieke praktijk met elkaar. In hun zoektocht naar de relatie tussen beweging, beeld en het lichaam als performance-instrument laten ze zich leiden door hun onderlinge kruisbestuiving. Steunend op levendige beelden, zowel fysiek als talig, creëren de twee performers een dialoog die afwisselend stoer, ontroerend en komisch is. Shown and Told is zo een dynamische collage opgebouwd uit gestructureerde improvisatie en associatieve sprongen.

 

Foto’s website: MEG STUART & TIM ETCHELLS

Over Meg Stuart

Meg Stuart is choreograaf, regisseur en danser. In 1994 richtte ze het gezelschap Damaged Goods op dat al meer dan 30 producties op de teller heeft staan. Twee daarvan, Blessed (2007) en Off Course (2010) waren eerder in Monty te zien. Stuarts werk beweegt vrij doorheen dans, theater en beeldende kunsten via een voortdurende dialoog met kunstenaars uit verschillende disciplines. Doorheen ficties en schuivende narratieve lagen onderzoekt ze dans als een helende kracht en een manier om sociale structuren te transformeren.

Over Tim Etchells

Tim Etchells is een Britse kunstenaar en schrijver wiens werk balanceert tussen beeldende kunst, performance en theater en tussen feit en fictie. Hij maakt deel uit van het gerenommeerde gezelschap Forced Entertainment. Meg Stuart en hij werkten eerder samen voor Alibi (2001), It’s not funny (2006), All Together Now (2008) en de videoinstallatie I thought I’d never say this (2008). Hij was in 2010 in Monty te zien met In Pieces, een samenwerking met Fumiyo Ikeda.

Credits
regie en performance: Tim Etchells en Meg Stuart
lichtontwerp: Gilles Roosen
kostuums: Annabel Heyse
technisch coördinator: Tom De Langhe
licht: Tom Bruwier
tourmanager: Delphine Vincent
productie: Damaged Goods (Brussel)
Met de steun van: De Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Afbeeldingen website
Foto’s: Eva Würdinger en Tine Declerck
Portretfoto: Guy Kokken

  • 02.02.23

    -  20u30
  • 03.02.23

    -  20u30