programma

10, 11, 12.12

Eric de Vroedt | Mightysociety #7

Eric de Vroedt | Mightysociety #7

20u30

mightysociety is nieuw geëngageerd theater over brandend actuele kwesties op het scherp van de snede. Schrijver en theatermaker Eric de Vroedt begon in 2004 aan een reeks van tien stukken. Als het uit de pen van Eric de Vroedt komt, is politiek theater prikkelend, spectaculair en komisch … niet te missen schreef De Standaard over mightysociety5. Ook mightysociety6 werd enthousiast onthaald en bovendien geselecteerd voor het Nederlandse Theaterfestival 2009.

Nu de vergrijzing hét thema lijkt te worden van de komende decennia, kan ook mightysociety er niet meer omheen: mightysociety7 wordt volgens de makers a well-made but rather excessive play met vier bejaarde babyboomers die maar niet oud willen worden, die wraak willen nemen op het leven dat voorbij gaat en op een vernederend verzorgingssysteem.

Monty volgt mightysociety vanaf het begin. mightysociety1 was een satire over spindoctors en populisme. In 2005 volgde het terreur-tweeluik mightysociety2 en 3. In 2007 was mightysociety4 te zien, een thriller over globalisering & geluk. mightysociety5 werd een installatie over de utopieën en de dystopiën van de 21e eeuw, mightysociety6 (Hoe ook ik de oorlog mee naar huis nam) een duister drama over verlies en verraad, over oorlog en vleselijke lusten.

mightysociety is meer dan theater alleen. Zoals bij elk luik reist ook met mightysociety7 reist een journalistiek platform mee voor interview en debat. Wat u altijd al wilde weten over 65+ers maar nooit durfde vragen! Sarah Meuleman (Vrij Nederland, VPRO) en Lars Anderson (De Pers) praten met gebotoxte babyboomers, werkverslaafde bejaarden en de oudste inwoner van de stad. Een openhartig gesprek over kleinkinderenhaat, pensioendwang, geraniums en het liefdesleven op leeftijd.

Brechtiaans theater van groot kaliber en heel erg verontrustend – Hans Oranje over mightysociety6, Trouw, 2009

Een van de meest belangrijke en meest noodzakelijke toneelvoorstellingen – Loek Zonneveld over mightysociety6, De Groene Amsterdammer, 2009

mightysociety7 speelt in Monty  op 10, 11 en 12 december.
Op 11 december is er na de voorstelling een sideshow met nagesprekken en debat (o.v.)

 

concept, tekst en regie Eric de Vroedt
spel Catrien van Boxel, Cas Enklaar, Tom Jansen, Phi Nguyen, Els Ingeborg Smits, Shireen Strooker
scenografie Maze de Boer
kostuums Lotte Goos
powered by Toneelgroep Amsterdam

 

www.mightysociety.nl

  • 10.12.09

    -  20u30
  • 11.12.09

    -  20u30
  • 12.12.09

    -  20u30