programma

16, 17.09

Eindelijk

MITCH VAN LANDEGHEM & CARINE VAN BRUGGEN

Mitch Van Landeghem zou een voorstelling maken over de impact van Harry Potter op een generatie, maar de plannen veranderden. Hij gebruikte het budget om naar Amerika te vliegen en een autorit van 4000 kilometer te maken. Dat deed hij niet alleen. Eindelijk is het relaas van een tocht tussen Las Vegas en New York, waarin één iemand vertelt over twee mensen die verschillende ideeën hebben over God en waarin te geloven. Nee, sorry, waaróm te geloven. Twee personen in een auto hebben het over waarom iets dat niet bestaat de één overeind kan houden maar de ander niet, waarom het eerste woord dat de mens ooit sprak in de Bijbel het woord “eindelijk” was en waarom niemand begrijpt dat het soms voelt alsof plots alle botten uit uw lijf verwijderd zijn. En over ‘Goodbye Stranger’ van Supertramp, daar hebben ze het ook over.

Over de makers

Mitch Van Landeghem (1996) studeerde in 2020 af als master Drama aan het KASK in Gent. Hij speelde o.a. bij Hof van Eede, Ontroerend Goed, DESCHONECOMPANIE, Michiel Vandevelde en stond met WOLF WOLF’s Who’s afraid of Virginia Woolf? op Het TheaterFestival. Mitch schreef Eindelijk met de steun van de schrijfinjectie van Monty en De Nwe Tijd.

Carine van Bruggen (1989) studeerde in 2018 af als master Drama aan het KASK in Gent. Ze liep stage creatie bij Vanish Beach van Hof van Eede. Samen met Eleonore Van Godtsenhoven schreef en maakte ze de voorstellingen Claire Obscure en History of Shadows. Ze speelt in de voorstellingen Don Juan en Così van DESCHONECOMPANIE en in #1HOLLOW, #2BIAS en #3RELAY van de Big Data Trilogie van kunstcollectief playField.

Mitch en Carine stonden al vaak samen op de vloer, o.a. als mede-oprichters van spelerscollectief Camping Sunset, en creëerden in 2020 samen met Stan Martens de voorstelling The Rules of Attraction.

  • 16.09.21

    -  20u00
  • 17.09.21

    -  22u00