programma

22, 23, 24.04

Mokhallad Rasem | Irakese geesten

Mokhallad Rasem | Irakese geesten

20u30

Mokhallad Rasem was als regisseur en acteur verbonden aan het Nationaal Theater van Bagdad. Sinds enkele jaren werkt hij als theatermaker in Antwerpen. Vorig seizoen was hij in Monty te zien in W.M.D. (just the low points) van het New Yorkse collectief Sponsored By Nobody. In november 2009 toonde hij tijdens HIT THE STAGE het project BAGDADBELGIƋ.COM.
Nu produceert Monty zijn zijn eerste grote voorstelling op Belgische bodem, over de impact van het einde van de oorlog in Irak. Hoe onwaarschijnlijke taferelen heel vertrouwd worden en dagdagelijkse situaties surrealistische allures aannemen.

Er is een groot verschil tussen wie de oorlog heeft gezien via televisiejournaals, internet en kranten, en wie er middenin heeft gezeten. De makers van deze voorstelling hebben de bitterheid ervan geproefd en aan den lijve ondervonden. Ze brengen een persoonlijk relaas van de impact van het einde van de oorlog op hun verleden, heden en toekomst. Want na de val van het regime veranderde alles: van de bewegingen en de liederen tot de reclame, van de spelletjes en de liefde tot de geuren en kleuren van de hemel.

Een voorstelling in het Arabisch, met Nederlandse boventitels.

tekst en regie Mokhallad Rasem
productie Monty

  • 22.04.10

    -  20u30
  • 23.04.10

    -  20u30
  • 24.04.10

    -  20u30