programma

28.09

The Last Tall Man

Montignards | première | productie | LaFS

22u00

The Last Tall Man is een nieuw, zelfgeschreven theaterstuk over de intellectueel als grote grijze man.

De man die het beter weet. De man die er genoegen in vindt om vanuit zijn ivoren toren de wereld te becommentariëren. Tot een jonge geslepen interviewster zijn positie in vraag stelt en zijn zelfbeeld aan het wankelen brengt.
Buiten de vraag wat deze man hier vandaag de dag nog te zoeken heeft, exploreert The Last Tall Man wat er met zijn ondergang verloren gaat en wat er uit zijn as zal herrijzen.
 
In een vlambare cocktail van conservatieve en progressieve stemmen werpt zij een fris perspectief op de hedendaagse wereld.
 
The Last Tall Man ontstond in het jonge makers traject De Montignards.
Jonathan van der Horst onderzocht met deze voorstelling voor het eerst een combinatie van schrijven en regisseren. Daarbij vroeg hij mede-Montignards Tim Bogaerts, Lien Thys en Marie Pien als spelers op de vloer en Rani Decock als dramaturgische rechterhand. Vanuit elk hun eigen expertise zochten ze naar een organische manier van samenwerken.

Deze voorstelling maakt deel uit van Love at first Sight. Een festival met werk van (nieuwe) makers op diverse plekken in hartje Antwerpen.

  • 28.09.19

    -  22u00