programma

9, 10.02

Myrte Siebinga zoekt een kamer

De Warme Winkel

20u30

  • Nederlands
  • voorstelling
  • Belgische première
  • Duur: 95min

Hoi hoi, ik ben Myrte Siebinga (24) en zoek een kamer (of appartement😉). Het liefst niet kleiner dan 12m2, een beetje in het centrum en met een hoog plafond🙏. Mijn budget is +/- €850,-. Ik ben gezellig, netjes, rustig (binnenshuis tenminste😉) en net afgestudeerd. Iets kopen zit er de aankomende 600 jaar niet in ben ik bang ☺️. Weet je iets of ken je iemand? Sms me op +3197010255885. De gouden tip krijgt een leven lang vrijkaartjes.

 

Tijdens een felle satirische kennismakingsavond voor nieuwe huurders bij een woongroep wervelen we door perspectieven, uitwassen en opties in een wereld waarin ruimte schaars is geworden. Woonruimte, stikstofruimte, ademruimte, bewegingsruimte. Ruimte opeisen, ruimte delen en het verlangen naar bewoonbare planeten.

Of Myrte een kamer vindt is nog maar de vraag…

★★★★★ De kamerzoektocht van Myrte is wanhopig en puilt uit van humor

Eric Nederkroon, Dagblad van het Noorden

In 'Myrte Siebinga zoekt een kamer' gaan uit de hand gierende twistgesprekken, absurde uitvergrotingen van de werkelijkheid én een portie klassiek vormingstoneel een verrukkelijke drie-eenheid aan." "sublieme choreografie"

Luuk Verpaalen, De Theaterkrant

★★★★ 'Myrte Siebinga zoekt een kamer' is een heerlijk tenenkrommende hospiteersatire'

Sander Janssens, De Volkskrant

"Het is een intelligent stuk. Het tempo ligt hoog, de grap dichtheid precies goed en tegelijkertijd griezelig actueel zonder in een soort belerend moralisme te vervallen. De boodschap komt evenwel snoeihard binnen."

Elise Kant

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s.

De artistieke kern van het gezelschap wordt gevormd door Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer, maar daaromheen cirkelen een hoop verwanten die ook deel zijn van het DNA van de groep.

  • 09.02.24

    -  20u30
  • 10.02.24

    -  20u30

Spel Myrte Siebinga, Marius Mensink, Mirthe Labree Co-regie Vincent Rietveld en Bianca van der Schoot Concept en tekst Vincent Rietveld Licht André Pronk Coproductie Grand Theatre Groningen Kostuumadvies Bernadette Corstens Tekstadvies Joachim Robbrecht Muziek Gerry Arling en Jornt Jan Bras Stagiair dramaturgie Meike Ducrot Productieleider Joppe Kos Techniek Jornt Jan bras Campagnebeeld Lonneke van der Palen Scenefoto's Sofie Knijff