programma

20.11

Nico Boon – Het biedt geen troost

Nico Boon - Het biedt geen troost

20u30

Nico Boon schrijft een nieuwe theatertekst, waarvan elk bedrijf door een andere groep acteurs wordt gespeeld:  Wunderbaum, tgSTAN en Olympique Dramatique! Bovendien krijgen de acteurs de tekst pas enkele dagen vóór de opvoering en kunnen ze dus amper repeteren. Elke groep acteurs kent ook enkel zijn bedrijf, maar niet het hele stuk; dat ontdekken ze samen met u…
Wat we al wel kunnen verklappen: Het biedt geen troost wordt een hedendaagse familietragedie, die het midden houdt tussen een soap, een whodunnit en een burleske tragedie!

Nico Boon (1978) studeerde aan het RITS en speelde onder andere in Het moment waarop we niets van elkaar wisten van Ruud Gielens (Kaaitheater), Langzaam hondsdol de wereld inschieten van Action Malaise en The Walk van Irma firma. Verder werkte hij ook mee aan Als, Dan en Á L’attente du Livre d’Or in de KVS en regisseerde hij bij Theater Antigone Buurman (2008) en Gezongen Zeer (2009), waarvoor hij ook telkens de tekst schreef.

In 2009 zat Boon in Monty’s Schrijversgevang. Acteursgroep Wunderbaum ging toen zijn tekst met zeer veel overgave te lijf en zorgde voor een onvergetelijke voorstelling. Uit die geslaagde ontmoeting groeide het idee voor Het biedt geen troost: een nieuwe theatertekst in een traditionele drieledige structuur, waarvan elk deel door een andere theatergroep gespeeld wordt. Personages en verhaallijn lopen in de drie bedrijven gewoon door, maar worden achtereenvolgens door verschillende acteurs van verschillende groepen gespeeld. Het heden van de personages is onzeker, hun toekomst een onbenoembare dreiging en hun verleden ongekend. De mens als dwaler in zijn eigen verhaal… Enkel en alleen te zien op 20 november in Monty!

 

tekst en concept Nico Boon | met Wunderbaum (Walter Bart, Wine Dierckx, Matijs Janssen, Maartje Remmers, Marleen Scholten) & tg STAN (Sara De Roo, Jolente De Keersmaeker en gasten) & Olympique Dramatique (Geert Van Rampelberg en anderen) | productie detheatermaker i.s.m. Monty

  • 20.11.11

    -  20u30