programma

6.12

Papermouth

Papermouth

20u30

Papermouth laat hun eerste titelloze langspeler in oktober 2010 op de mensheid los. Een tournee langs de strafste plekken om die plaat voor te stellen is een onvermijdelijk en welgekomen gevolg. Wil je deel uitmaken van die tournee neem dan zeker contact op met …

Soms worden we wakker met een hoofd vol vragen. Wat als Jimmy Page, Robbie Robertson en Gram Parsons close harmony zingen na een zat feestje in de Playboy Mansion? Wat als Rick Rubin een nieuw album van The Band producet? Wat als Motorpsycho een soundtrack levert voor Jim Jarmusch? Stopt de wereld dan met draaien? Geen idee, eigenlijk. Maar het vat wel de echo’s samen die weerklinken in de muziek van Papermouth. En we hebben er nog. The Everly Brothers op lsd? The Flying Burrito Brothers die Thin Lizzy coveren? Frusciante die Neil Young stalkt? De hamvraag is deze: heeft Vlaanderen nog nood aan meer rockgroepen? Damn right, they do. Zeker als ze zijn van het kaliber van Papermouth.

Papermouth is een gespierde rockmachine. Jaren ’70-rock gaat hand in hand met subtiele Americana en meesterlijk songschrijverschap.  Voeg daarbij enkele virtuoze en bebaarde muzikanten en een speeltuin aan instrumenten, effecten, samples en elektronica en er moet wel iets interessants uitkomen.

Die muzikanten zijn allemaal rechter of linker handen van, vaste, tijdelijke of vroegere leden van bands zoals Monza, Daan, Quetzal, In-kata, Valsalva Rerun, Neat & Clean, Lo-An, Whiff of the weird, building transmissions, SYC, Byrning down the house, … Hardwerkende freaks, indeed.

Voor zij die niet wild worden van namedroppen alleen – we heten niet allemaal Serge Simonart – is er ook muziek. Op www.vi.be/papermouthen www.myspace.com/papermouthmusic staan enkele tracks uit hun binnenkort te verschijnen debuutplaat.

De leden:
Jorg Strecker: Lead vox, gitaren, keys, … (Daan, Quetzal,…)
Kris Delacourt: Lead & backing vox, gitaren, loops, noise, … (Monza, Meuris, SYC)
Bart Delacourt: Backing vox, bas, synth, keys, 4-track, …(Monza, MFT)
Eric Engels: Drums, percusion, beats, samples, …(Byrning Down The House, Lo-An, …)

  • 06.12.10

    -  20u30